Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegveld Beek neemt maatregelen na geluidsoverschrijding

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 911 
|
 limburger.nl - 25-08-2018 
tb_vliegtuig_KLMPHBFV.jpg

Maastricht Aachen Airport heeft vorige maand de geluidsnorm overschreden. Het vliegveld heeft maatregelen aangekondigd.
Het vliegveld liet op 25 juli metingen doen na een klacht van een omwonende. Daaruit bleek dat het geluidsniveau aan de voorgevel van de woning die het dichts bij de luchthaven ligt, 54 dB was. Volgens de milieuvergunning mag dat overdag maar 50 dB zijn.

Warmte
De geluidshinder werd veroorzaakt door een Boeing 747, het grootste vliegveld dat gebruik maakt van het vliegveld. Vanwege de warmte produceerde het toestel vermoedelijk meer geluid om een lading bederfelijke waren of medicijnen te koelen.

Maatregelen
"We zijn geschrokken van de resultaten van het rapport," laat directeur Jos Roeven weten. "We hebben meteen maatregelen getroffen en een nader intern onderzoek ingesteld om dit voor de toekomst te voorkomen." Zo wordt geprobeerd om vliegtuigen zo min mogelijk te parkeren aan de oostzijde van het vliegveld, die niet afgeschermd wordt door een loods. Ook worden er meer geluidmetingen gedaan om te bepalen welke omstandigheden de meeste geluidshinder veroorzaken en welke extra maatregelen daartegen genomen kunnen worden, zegt Roeven.

Bekijk bericht op "limburger.nl - 25-08-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Maximaal 50 decibel op de voorgevel van mijn woning. Wat zou dat een zegen zijn.

Geplaatst door M uit U

Volgens mij gaat dit om een geparkeerd vliegtuig dat geluid produceert?