Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuigoverlast Zuid-Limburg steeds erger

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 3451 
|
 www.ouderenjournaal.nl 
tb_vliegtuig_I-BIXK.jpg


De vliegtuigoverlast in Zuidelijk-Zuid-Limburg neemt ronduit absurde vormen aan. Het zuidelijkste puntje van Nederland is al zeer geruime tijd ‘in bezit’ van de Belgische luchtvaartleiding.

Dat stelt het Milieu Front Eijsden, die op maandag 7 september een bijeenkomst houdt over de overlast door vliegtuigen. Aanvang 19.30 uur in in de zaal van café De Heerlykheid Breust, St. Martinusstraat 6.

Afspraken die eerder ,op vrijwillige basis, gemaakt zijn met de Belgische luchtverkeersleiding, werken volgens het MfE totaal niet. Het MfE is van mening dat de overlast eerder is toegenomen dan afgenomen.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het afgelopen half jaar nogmaals de vliegbewegingen boven voornamelijk Eijsden gemonitord en zal op 7 september de resultaten hiervan bekend maken.

Resultaat

Wat het MfE betreft maakt het resultaat van deze meting niet meer uit. De overlast is gigantisch en gaat allang niet meer over vliegveld Bierset in België alleen, aldus de actiegroep.

“België maakt te pas en te onpas, vooral in de nachtelijke en avond-uren, misbruik van het (met een verkeerde inschatting van de gevolgen) weggegeven stukje luchtgebied boven Eijsden”, zo geeft voorzitter en woordvoerder Hoenen, van het MfE aan. “België misbruikt de ontstane situatie om zelf van hinder af te komen o.a. voor de Belgische noordelijke vliegroute naar Brussel (Zaventem) en natuurlijk Luik (Bierset).

Effecten

Het gaat al lang niet meer over alleen maar lawaai. Het MfE vraagt zich af wat de langdurige effecten van het uitstrooien van ultra-fijnstof over Zuidelijk-Zuid-Limburg is. “Niet elke inwoner hoort de vliegtuigen altijd, maar zal wel altijd de ultra-fijnstof, veroorzaakt door de uitlaatgassen van de veelvuldig overvliegende vliegtuigen, inademen”, zo geeft Hoenen aan.

Het MfE is dan ook zeer bezorgd over de langetermijneffecten van lawaai- en luchtvervuiling. Daarbij komt nog eens dat een groot gebied van Zuidelijk-Zuid-Limburg regelmatig in de schaduw ligt door de rijkelijk aanwezig condensstrepen (Chemtrails) die als een deken soms een heel dorp in de schaduw leggen.

Bekijk bericht op "www.ouderenjournaal.nl"

Reacties op dit bericht