Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuigenplaag boven Gouda

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 3797 
|
 Gouds dagblad 
tb_vliegtuig_Transat-C-GTSW.jpg

Wat een drukte in de lucht boven Gouda!
Nog nooit zo idioot geweest
Drukte boven Korte Akkeren / Gouda. Iedere twee minuten een dalend vliegtuig richting Schiphol.
Om de 2 minuten een vliegtuig over je huis. Lekker zo in de tuin met al die herrie boven je. Nog een week en dan moet het over zijn.
Vanochtend valt het mij ook op. Ze vliegen achter elkaar over de wijk heen. Bizar druk in de lucht. Minder dan 2 min verschil.
Het lijkt hier Hoonhorst wel. Extreem veel laag overkomend vliegverkeer.

Zomaar wat reacties op twitter op het drukke luchtverkeer en de geluidsoverlast van vliegtuigen boven en over Gouda. Vanmorgen vloog er om de minuut een vliegtuig van en af Schiphol onze kant op en over Gouda heen.

De extra geluidshinder door overvliegende vliegtuigen in Gouda en omgeving zal naar verwachting nog tot en met zondag 1 juli duren. Van maandag 25 juni rond 06u00 tot en met (naar verwachting) 1 juli is de Kaagbaan, de op een na drukste start- en landingsbaan, niet beschikbaar door onderhoud. Hierdoor zal het baangebruik op Schiphol afwijken en zullen andere regio’s meer belast worden.

Het vliegverkeer dat normaal van de Kaagbaan gebruik maakt, wordt aan die tijd verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan. En dat heeft consequenties voor de aanvlieg en vertrekroutes van de vliegtuigen en daarmee voor de directe omgeving.

Door de onderhoudswerkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol, zijn veel vliegtuigen aangewezen op andere aan- en uitvliegroutes. Waaronder die boven Gouda. Boven Gouda is het de afgelopen week dan ook een komen en gaan van vliegtuigen. De meeste vliegtuigen vliegen langzaam en laag over de Goudse wijken. En ja, dan kun je ze van dichtbij zien en spotten in het Goudse luchtruim.

Bizar


,,Er is een flinke toename van het vliegverkeer boven Gouda de laatste paar jaar en inderdaad vliegtuigen die steeds lager overvliegen. Overlast wordt hier inmiddels ook steeds meer ervaren, vooral door de frequentie van soms om de 2 a 3 minuten een vliegtuig boven je hoofd. Door onderhoud van de Kaagbaan is dit tijdelijk. Tijdelijk ja, maar zoals wellicht opvalt wel steeds vaker tijdelijk en langere periodes….. elke 2 a 3 minuten 2 vliegtuigen parallel op dit moment, echt bizar…”, aldus Christiaan Quik, Gouds raadslid voor de ChristenUnie.

Klachten


Als je een klacht hebt over het vliegverkeer, dan kun je die indienen via deze website.

Bekijk bericht op "Gouds dagblad"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem1

Het is indedaad echt heel erg in gouda de laatste paar jaren,en het lijkt nog steeds iets erger te worden elk jaar. Het is zo jammer want gouda had tot nog niet zo heel lang geleden vrijwel geen overlast.
Idereen die het heeft meegemaakt vind het volkomen absurd. Ook mensen die actief zijn in politieke partijen die zelf geen tegenstander zijn van Schiphol en die niks veranderen aan de overlast vinden het absurd als ze het zelf meemaken.
Er is een enorme tweedeling aan het onstaan in Nederland tussen de burgers en de politiek/multinational lobby in den haag.
Kan niet eens meer tegenstemmen. Groen links en de pvda hebben al aangegeven dat ze klaar staan met gedoogsteun als straks het zoveelste kabinet bij verkiezingen (provincial staten) een enorm verlies moet nemen.

Ook vandaag moet gouda het ontgelden. De kaagbaan is weer in gebruik en de wind is kracht 2 en noordelijk. Hele nacht is de kaagbaan gebruikt maar nu klokslag 7 uur wordt toch weer de combinatie aalsmeerbaan+zwanenburg baan ingezet. Ook het preferente baangebruik word niet naagekomen.

Geplaatst door Richard

Het zou tot 1 juli duren. Maar vandaag 5 juli is het weer extreem boven Gouda. Wat is er aan de hand? Graag betere informatie of actie vanuit politiek om dit snel terug te dringen!!

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Ons medeleven met Gouda. Maar wij worden al maanden geteisterd door die herrie van laagvliegende kerosinebommen op 600 m. Noordenwinden houden maar aan. Vanaf 6.00 u draaien die kerosinebommen over onze hoofd vanaf de Noordzee. Wekker is niet meer nodig. 's Middags draaien die kerosienbommen vanaf de Flevopolder over ons hoofd. Boekje lezen of een gesprek voeren in de tuin is niet mogelijk. En het ergste is dat ze nog even klokslag 21.50 u een twintigtal "laatkomertjes" over onze wijk gooien. Elke avond hetzelfde liedje. Op 600 m of soms lager. Kinderen worden er wakker van. Crimineler kan het niet. Schoolgaande kinderen, in hun groei, gestoord in hun slaap voor een neoliberaal kabinet dat z,.g. voor economische vooruitgang (van haar elite) staat. Ten koste van onze rust, gezondheid en welzijn. Crimineler kan het niet. Hoe stoppen we deze criminele economische elite??

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Hier het zelfde laken en pak! Alleen niet de inkomende, maar de vertrekkende klimaat en gezondheid verwoestende herriebakken. Wij hebben hier ook nog eens de pech dat als de wind weer naar het westen of zuiden draait de Polderbaan als inkomend gebruikt wordt.
Tja en zo laag dat je koppen kan tellen achter de raampjes van die herriebakken.........Nee ik woon niet 5 km bij Schiphol vandaan, maar 35 km!

Dan hebben wij hier in de IJmond ook nog eens het prettige vooruitzicht dat we ook nog een route naar en van Lelystad er gratis voor niks erbij krijgen............

Geplaatst door Francois uit Oegstgeest

Wie stopt deze waanzin?

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Door de voortdurende noordenwind is het al maanden niet te harden hier. 2 startbanen, Polderbaan en Zwanenburgbaan draaien naar het zuiden over onze wijk. Gisteren 40 toestellen in nog geen uur, op 600 -700 m. Wakker voor 6 uur en slapen? Niet voor 0.00 uur, soms nog later! Schiphol is het gewoon toegestaan mensen schade te berokkenen...ze tot nerveuze wrakken te maken, hoge bloeddruk en hartkwalen toe te brengen...walgelijk! Schijnt allemaal te mogen...

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Verleden jaar was de windrichting hoofdzakelijk uit zuidelijke richting(en).
Dit jaar, tot nu toe, uit noordelijke richtingen(en).

Hoe de wind ook waait, Schiphol zet altijd een flink aantal mensen (en dieren) in de exorbitante herrie en vervuiling.
De luchtvaartsector was ooit iets 'magisch', nu 100 jaar later, is het verworden tot een massa vervoersbedrijf dat de planeet en haar inwoners enorme schade toebrengt.
Schade die eigenlijk niet meer te herstellen is, want de hogere luchtlagen worden chemisch van samenstelling gewijzigd.
En dat enkel voor geld................ hoe diep de mens is gezonken, zal blijken indien het halve landoppervlak op de planeet onder water is komen te staan...............

Geplaatst door gerard

Heerlijk, die rust in Castricum. Na jaren hier vanwege almaar zuidelijke winden geteisterd te zijn door vliegtuiglawaai slaat het lawaai nu eindelijk eens elders neer. Een wake up call voor Gouda? Laten we de handen ineen slaan en samen optrekken tegen deze almaar voortwoekerende waanzin. Oók als de wind draait en het weer rustig wordt in Gouda!

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Hier in Gouda hebben we ook te maken met AirPort Rotterdam. Dit verkeer moet blijkbaar nog onder het Schipholverkeer door want het vliegt op 600 meter.

Wij mogen best klagen over Schiphol want geen Gouwenaar heeft ooit bewust gekozen voor deze herrie die er nooit was. Wat mij betreft kan Schiphol terug naar 300k vluchten per jaar. Wij vinden het niet nodig om vaak te vliegen.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

De grootste overlast ontstaat in Gouda door het parallel landen op de Aalsmeer en Zwanenburgbaan. Boven Gouda maken de toestellen een bocht om recht voor de banen te komen en vliegen dan rond de 1000m hoog. Frequentie 40 per baan per uur dat is totaal 80 per uur. Met een beetje pech zit daar dan weer stijgend verkeer boven dat in zuidelijke richting vliegt want dat moet altijd weer via dezelfde route en die loopt over Gouda-oost. Inderdaad dit is absurd! En dan wil het CDA Schiphol nog laten groeien. Knettergek zijn ze geworden!

Geplaatst door M uit U

Ik zag vandaag weer een zooitje herriebakken laag over Utrecht West vliegen richting Gouda. Als vliegtuigspotter heb je het in Utrecht, op 30km van Schiphol, waarschijnlijk geweldig: elk type en maatschappij is perfect te herkennen. En dan natuurlijk nog urenlang de in zuidelijke richting vertrekkende herriebakken die veel te laag kwamen overbulderen, waardoor mijn rustige vrije ochtend compleet naar de klote is geholpen.......... Jammer, want ik was net even verlost van mijn oorproppen die ik tegenwoordig weer 's nachts in doe vanwege de nachtvluchten.......

Wel fijn dat die herrie maar tijdelijk is. Tot mei 2017. Oh wacht, dat is al ruim een jaar geleden.......