Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Vliegtuigen te dicht bij elkaar bij landing Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 335 
|
 telegraaf.nl 
hvs_schiphol_DSC_2513.JPG

Door Paul Eldering

AMSTERDAM - Op Schiphol is afgelopen november een incident geweest waarbij twee vliegtuigen te dicht bij elkaar in de buurt kwamen bij de landing. De Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) doet onderzoek naar het voorval en heeft het incident ook gemeld bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid, meldt de instantie woensdag.

Het incident deed zich voor op 22 november. Een Boeing 737 naderde vanuit oostelijke richting Schiphol voor een landing op de Aalsmeerbaan. Tegelijk naderde een Airbus 330 om te landen op de Zwanenburgbaan. Ondanks instructies van de twee luchtverkeersleiders die de toestellen aan de grond praten, ging er iets fout. Het hoogteverschil was zestig meter, terwijl de afstand tussen de machines minstens 300 meter had moeten zijn. Horizontaal waren ze echter drie kilometer uit elkaar.

Lees ook hier: ’Groei nog steeds boven veiligheid op Schiphol’

De verkeersleiding bekijkt wat er fout is gegaan. De verkeersleiding meldt dit soort incidenten met als doel er lering uit te kunnen trekken en de risico’s te verkleinen. In april 2017 concludeerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van enkele incidenten op Schiphol dat maatregelen nodig waren om de veiligheid op de luchthaven te garanderen. Afgelopen oktober kondigde Schiphol diverse maatregelen aan om de veiligheid te verbeteren.

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En dan willen ze in de toekomst, om groei te faciliteren, nog dichter op elkaar gaan vliegen. Wat een verstand!
O ja, normaliter zou je verwachten dat mevrouw Yteke de jong, de spreekbuis bij de Telegraaf als het over Schiphol en de KLM, de artikelen schrijft. Vandaag echter even niet.

Geplaatst door Wim uit Castricum

Weer zo'n leermomentje.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Paul Eldering is een heel ander mens dan die Yteke .. Ehh : Tieteke :--))