Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtuig krijgt ook naar Praag concurrentie van nachttreinen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 328 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 06-04-2021 
ICE_000.JPG

Door: Neal Luitwieler

AMSTERDAM - De Nederlandse startup European Sleeper begint in april 2022 een nachttreinverbinding van Brussel en Amsterdam naar Praag. Tsjechië wordt daarmee al het vierde land dat straks rechtstreeks vanuit Nederland met een nachttrein bereikbaar is.

European Sleeper, dat is opgericht door ondernemers Elmer van Buuren en Chris Engelsman, gaat voor de realisatie van deze verbinding samenwerken met de Tsjechische vervoerder RegioJet. Dat is de grootste private spoorwegmaatschappij van Centraal-Europa.

De nachttrein naar Praag gaat in de eerste maanden drie keer per week rijden en daarna dagelijks, en zal onder meer ook in Antwerpen, Rotterdam en Berlijn stoppen. De ticketprijzen, reisklassen en exacte reisduur worden binnenkort bekendgemaakt.

Vanaf mei wordt het voor particulieren ook mogelijk om aandelen in European Sleeper te kopen. Het bedrijf is opgericht als coöperatie.

Nachttrein bezig aan wederopstanding
Nederland heeft al jaren geen internationale nachttreinverbindingen meer, maar de laatste tijd wint dit concept weer aan populariteit als potentieel milieuvriendelijk alternatief voor het vliegtuig. De Nederlandse overheid en de Europese Commissie willen deze ontwikkeling stimuleren.

Dit voorjaar starten de Oostenrijkse Spoorwegen, een voortrekker op het gebied van nachttreinen, in samenwerking met de NS een route van Amsterdam naar München, Wenen en Innsbruck. Het is de bedoeling dat over een jaar ook Zürich weer per nachttrein met Nederland verbonden wordt.

Toevoeging redactie vlieghinder.nl. Een routekaart te zien in het originele bericht via onderstaande link..........


Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 06-04-2021"

Reacties op dit bericht