Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegticket niet goedkoper dan 34 euro

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 750 
|
 nos.nl 
flight_tickets_rechtenvije_afvelding_Afbeelding_van_mohamed_Hassana_via_pixabay.com.jpg

Voor een prikkie met het vliegtuig naar Barcelona. D66 en ChristenUnie willen daar eigenlijk vanaf. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets; die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen.

Op dit moment staan de meeste vliegtuigen aan de grond. Steeds meer partijen in de Tweede Kamer zijn bang dat er straks een grote concurrentieslag gevoerd gaat worden om het behoud van vliegrechten op Schiphol.

"De kans is groot dat maatschappijen na de crisis gaan proberen om routes vast te houden", zegt D66-Kamerlid Jan Paternotte. "Om die vliegtuigen te vullen, gaan ze enorm stunten met tickets. Ze gaan ze dumpen ver onder de kostprijs." Veel vliegen, vooral op korte afstanden, heeft grote gevolgen voor het milieu, zegt Paternotte.

Oostenrijk
Met steun van alle linkse oppositiepartijen heeft het voorstel kans van slagen. GroenLinks heeft al eerder gepleit voor een minimum ticketprijs, in navolging van Oostenrijk. Daar is de ondergrens van 40 euro voorwaarde voor de staatssteun aan luchtvaartmaatschappij Austrian Airlines.

Ook in Nederland krijgt KLM miljarden euro's steun om de gevolgen van de coronacrisis te boven te komen, zo heeft het kabinet aangekondigd. Ook daar zullen voorwaarden aan verbonden worden, al is nog niet duidelijk welke precies.

D66 en ChristenUnie willen vooral niet dat de luchtvaartsector na de crisis weer op de oude voet doorgaat. Daarbij nemen ze steeds meer afstand van het kabinetsbeleid. Zo zei de ChristenUnie vorige week al dat er deze kabinetsperiode geen besluit meer moet worden genomen over de opening van Lelystad Airport. D66 toonde daar begrip voor.

'Marxistisch voorstel'
"Het is een spannend voorstel van D66 en ChristenUnie", zegt ANVR-directeur Frank Oostdam namens de reisbranche. "Maar ik zou het beter vinden als het deel zou uitmaken van een breder plan om de luchtvaart te verduurzamen, dan zijn we het ermee eens. Nu is het vooral een marxistisch voorstel, een individueel proefballonnetje", zei Oostdam in het NOS Radio 1 Journaal.

De ANVR-directeur benadrukt dat hij voorstander is van een discussie over een eerlijke prijs van vliegtickets. "Want die zijn nu te goedkoop."

Bekijk bericht op "nos.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Ik baal van al die slappe symbool politieke maatregelen.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Voor een prikkie met het vliegtuig naar de zon of op een stedentrip, dat moet afgelopen zijn, vinden D66 en ChristenUnie. Ze pleiten voor een minimumprijs voor vliegtickets. Die mogen niet goedkoper zijn dan 34 euro. De regeringspartijen willen zo voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen na de coronacrisis gaan stunten met prijzen. Wat vind jij daarvan

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Als je iedere keer dat je naar Barcelona wil vliegen minstens 34 euro kwijt bent, dan zullen er toch mensen zijn die dat niet meer drie keer per jaar kunnen doen. Zo drijf je een wig tussen de elite en de rest van de samenleving.” Lees hier verder

Geplaatst door marianne sengers- martens uit castricum

Het bericht dat beide partijen uitvaardigen geeft een reactie van diepe deceptie of zo in lachen uitbarsten dat Schiphol in het moeras belandt of de Noordzee.
Even een zeer kort resumeetje:
- Uitbuiting personeel in de hele sector zowel Schiphol en de vliegtuigmaatschappijen
- Een van de grootste vervuilers groepen,
- Geen vliegtax betalen,
- Geen kerosine-tax betalen,
- Ontduiken van belasting betalen,
- Grootste doorvoor- plek voor gangsters, criminelen, gedeelte van het personeel en douane,
- Aandeelhouders veel te veel macht,
- Ministerie van Luchtvaart etc, een grote incestueuze club gedurende 50 jaar,
- De malloten die wel op gaan vakantie gaan per vliegtuig extra hoge belasting laten betalen voor alle groepen die in Europa buiten boord vallen bv asielzoekers, vluchtelingen waaronder kinderen zonder ouders, armlastigen,gehandicapen,zieken ouderen, voedselbanken.

Andere groepen,
Meer salaris voor leerkrachten, WO, speciaal onderwijs brandweer, politie, militairen, medische sector en niet te vergeten de psychiatrische patiënten en de jeugdpsychiatrie , verpleeghuizen. Allemaal schandelijke voorbeelden waar geen respect voor is en het benadelen van de inwoners.
- minder BTW etc etc
DE VERVUILER BETAALT, DE VERVUILER BETAALT ETC
Alleen nog mensen vinden die het willen uitvoeren.

Geplaatst door am uit velserbroek

Voor een scheet en drie knikkers naar Barcelona, Frankfurt, Londen, Berlijn, noem maar op.
En dat zonder kerosinebelasting en ticketbelasting, enz. De N.S. likt de vingers erbij af.
€ 34, - voor die plaatsen is natuurlijk belachelijk en moet je niet langer toelaten, want ze doen dat al jaren. A.U.B alstublieft voor dezelfde prijs als de N.S. rekent !! + een toeslag voor de extra milieubelasting!!!.
En als KLM en die andere luchtvaartmaatschappijen dat niet kunnen, laat ze dan AUB failliet gaan. Scheelt ons nú en ook later een hoop geld.
Als er iemand vaardig en gemotiveerd genoeg is om een anti vliegtuig actie via de sociale media te starten, zou dat geweldig zijn. I.p.v. een KLM reclame een anti vliegen reclame.
AUB niet nog een keer 17 jaar leuteren in allerlei commissies en bij allerlei MER's
Schiphol zónder vliegtuigen is een geweldige optie.

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

Affijn, de polder is weer in rep en roer door het plannetje van de ChristenUnie en D66 om een minimumprijs in te voeren voor vliegtickets.
De linkse Pieter Derks is natuurlijk dolenthousiast. “Mensen kunnen niet langer het vliegtuig pakken naar Thessaloniki, maar moeten zich in het vervolg tevreden stellen met een treinretourtje Nijmegen-Roermond. Vliegen wordt weer voor de elite. In Roermond zit overigens ook een Griek, zegt-ie, sterker nog: wel vier.”

Volgens Frank Oostdam van de reisbranche hebben we hier duidelijk te maken met ‘een marxistisch proefballonnetje’.
En dan drukt-ie zich nog zeer tactisch uit. Je kunt beter spreken van ‘verderfelijk neo-marxistisch complot,’ volgens deze fans van de FvD “We gaan terug naar het armoede en schaarste van de communistische DDR, mensen. De Nederlanders zullen al hun vrijheid verliezen. En dat alles onder het mom van lief zijn voor de dieren en bezorgd zijn over het klimaat. Hoe doortrapt kan men zijn!”

Geplaatst door I.c. uit Baarn

Armoede en schaarste? Onze vrijheid verliezen? Omdat we niet meer wanneer we maar willen 'voor een scheet en drie knikkers' naar ik weet niet waar kunnen vliegen? Het zou lachwekkend kunnen zijn, als het niet zo dieptreurig en ontzettend verwend was.