Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegtaks

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 615 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
wp_politiek_3697.JPG

Vliegtaks - Commentaar

Door Bert-Jan Klein

De luchtvaartwereld loopt te hoop tegen het besluit van het kabinet toch een vliegtaks in te voeren. De KLM liet de Stichting Economisch Onderzoek (SEO) studie doen naar de gevolgen van de heffing. De SEO stelt dat de taks vijfduizend banen zal kosten, de concurrentiepositie van Nederland zal verzwakken en geen positief effect op het milieu zal hebben.

Lees verder via onderstaande link........

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Toch geen probleem het verlies van 5000 banen in een klimaat slopende sector! Hoe meer mensen uit de vliegerij er mee kappen des te beter, vrijwillig of gefaseerd!

We hebben tekort leraren, we hebben tekort verpleegkundigen, we hebben tekort politieagenten, we hebben tekort aan........nou die 5000 komen gerust wel aan de bak in een niet klimaat slopende en fatsoenlijke sector.

Dus kom maar op met die vliegtaks die ik overigens veel te laag vind.

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

BV Nederland stort in! Het milieu gaat eraan! Een dergelijk rapport opgesteld door een milieu vriendelijk bureau zal mijn inziens een heel andere uitkomst geven. Overigens heeft de WHO dit eerder al gedaan. Toevallig komt er dus nu weer een soort "meer vliegen rapport". Als we doorgaan met het goedkoop aanbieden van de vliegreizen zal het effect niet anders zijn. Ik zou verwachten dat de huidige beslissers eens gaan nadenken over de toekomst van hun (klein)kinderen.

Geplaatst door anoniem1

De luchtvaart sector begint langzaam aan voor heel de wereld HET symbool te worden van co2 uitstoot,klimaat verandering en doorgeschoten consumptie maatschappij.

Meneer de klm slap zacht. (vrij naar boudewijn de groot)

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

Wat een fantastische uitkomst! Er komen 5000 mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de energie transitie. Deze mensen zijn broodnodig bij de verduurzaming van Nederland. Doen zou ik zeggen, en een van de weinige voorbeelden waar meer wel degelijk beter betekent. Omhoog die taks!