Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegroute boven Bodegraven mogelijk gewijzigd

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2374 
|
 deweekkrant.nl 
gh_vliegtuig_DSC_0159.JPG

Bodegraafs Nieuwsblad

BODEGRAVEN-REEUWIJK - Vanwege de sterke toename van klachten over vliegtuigoverlast boven de bebouwde kom van Bodegraven, overweegt de gemeente een verzoek in te dienen bij Schiphol om de vliegroute te verleggen. ,,De overlast neemt toe en het aantal klachten stijgt. Daarom overwegen we een verzoek tot aanpassing van de vliegroute”, laat wethouder Jan Leendert van den Heuvel weten.
,,Schiphol kijkt bovendien naar uitbreiding. Nu worden bijvoorbeeld één startbaan en twee landingsbanen gebruikt. Schiphol wil dit uitbreiden naar twee om twee. Wat leidt tot meer overlast.”

Bodegraven-Reeuwijk maakt met andere gemeenten uit de regio deel uit van het cluster Groene Hart van de Omgevingsraad van Schiphol. Dit is de opvolger van het CROS. ,,Op 29 januari start de Omgevingsraad en we gaan hier voluit in participeren”, licht Van den Heuvel toe. Samen met Nieuwkoop wordt Bodegraven-Reeuwijk voorzitter van het Groene Hart-cluster.

Het verzoek van onze gemeente is de huidige vliegroute, die over Bodegraven-Oost gaat, iets te verleggen, zodat Bodegraven wordt ontzien.
,,De vliegroute ligt buiten de zogenoemde 48 dB(A)-grens wat het lastiger maakt om de vliegroute te verleggen. We zijn momenteel in gesprek met onder meer Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Binnen enkele weken besluiten we of we doorgaan met het verzoek tot het wijzigen van de vluchtroute”, aldus Van den Heuvel.

Bekijk bericht op "deweekkrant.nl"

Reacties op dit bericht