Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegende waanzin

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1290 
|
 volkskrant.nl 
hv_natuur_2564.jpeg

Door Bert Wagendorp

Column
Minister van Infrastructuur en Waterstaat Van Nieuwenhuizen ontving gisteren een dik rapport van de 'Bewonersdelegatie Aansluit-routes Lelystad Airport'. Daarin stond dat de uitbreiding van vliegveld Lelystad moet worden uitgesteld tot ons luchtruim opnieuw is ingedeeld - we kampen inmiddels met een luchtruimtekort. Bovendien concludeerde de delegatie dat door al het gesjoemel rond de uitbreiding het vertrouwen van de burger in de overheid is geschonden.

Met name dat laatste punt trok Van Nieuwenhuizen zich aan, zei ze. En ze ging er iets aan doen. De communicatie wordt verbeterd. Over uitstel van de opening van het vliegveld viel niet te praten. Het lijkt alsof ministers niet willen begrijpen waarom het wantrouwen van de burger groeit.

Hoe lang kun je als overheid burgers eigenlijk bedonderen, treiteren, aan het lijntje houden, in de maling nemen, voorliegen, schiphollen? Er is nog geen wetenschappelijk onderzoek verricht naar dat vraagstuk, maar aan het Binnenhof regeert vooralsnog het optimisme. Zet een joker als Hans Alders in en je kunt eindeloos doorgaan, bijvoorbeeld in het belazerdossier bij uitstek, Schiphol. Onlangs kreeg ik in dit verband een mailtje van een oud-bewindsman die met instemming zijn vader citeerde: 'De overheid is een schurk met een hogehoed; je wordt bedonderd, maar op nette wijze.'

Lees dit volledige artikel, via onderstaande link........................

Bekijk bericht op "volkskrant.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Mij is wel eens verteld: de file dat zijn we zelf. We veroorzaken dit door massaal, veelal op hetzelfde tijdstip, alleen in de auto naar het werk te gaan. Wijzelf maken gebruik van de 'goedkope' vliegtickets, veroorzaken dan ook zelf de overlast, en vervuiling.

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

OPLOSSING

BTW op tickets
Accijns op kerosine
CO2 heffing luchtvaartGeplaatst door anoniem uit Aalsmeer

@Elodie, en daar is dus de zorgplichtverantwoordelijkheid van de overheid voor uitgevonden. Het is de taak van de overheid om de omwonenden van Schiphol te beschermen tegen de dit soort excessen. Helaas hadden de kabinetten Schiphol 1 t/m 7 schijt aan hun zorgplichtverantwoordelijkheid en van het kabinet Schiphol 8 heb ik ook geen hoge verwachtingen.

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Vanavond zondag 3-12-2017 uitzending van Tegenlicht met als onderwerp de 'zwaar' gesubsidieerde luchtvaart. Is dat boodschap / opdracht van onze overheid om bijna verplicht gebruik te maken van dergelijke idiote goedkope pretvluchten! Zoals 'wij zijn zelf de file', zijn door de overheid gesubsidieerde tickets heel veel mensen die gebruik maken van deze goedkope pretvluchten. Ik zou willen schrijven dat dergelijke gebruikers egoïsten zijn, en geen enkel gevoel met het milieu hebben, Of zijn het slimme en zuinige Nederlanders die op deze manier hun belastinggeld willen terug verdienen! Helaas is het korte termijn denken, op lange termijn zal het onze gezondheid gaan kosten.

Geplaatst door Michiel van Ommen uit Dronten

Een schipholpak over de tafel trekken kan heel bevredigend zijn, maar zal waarschijnlijk averechts werken. We lullen te veel over hoe wij worden benadeeld. We moeten demonstreren, op de barricades! 100000 man naar Den Haag of Lelystad! Een datum prikken, veel media aandacht vragen en iedereen optrommelen. Als iedereen, die de demonstratie een warm hart toedraagt, er veel aandacht aan geeft op de sociale media wordt het vanzelf opgepikt door de grote media.
Stel je eens voor wat een paniek er in de tent komt bij het kabinet en voornamelijk de VVD.
Alleen op deze manier kunnen wij een verschil maken.

Geplaatst door Anoniem uit Thuis

ACTIE!

GroenLinks stemmen voor een keertje dan maar...

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

Bewustwording van deze idiote en vervuilende pretvluchten begint al bij de kinderen van de passagiers. Het is beschamend dat ouders hun kinderen meesleuren naar 'afgesloten resorts in verre landen. Bij dergelijke resorts gaan ze zichzelf en hun kinderen volproppen met eten en drank, om bij terugkomst te kunnen 'zwetsen' over hun goedkope reisjes. Kinderen worden opgevoed met een totaal verkeerde instelling en helaas zonder enig gevoel voor de overlast en vervuiling die hiermee ontstaat. Demonstraties kunnen dan ook beter bij de passagiersterminal van de vliegvelden worden gehouden. De film Before the Flood zou verplicht lesmateriaal moeten zijn in het voortgezet onderwijs, in plaats van naar het Rijksmuseum te moeten gaan en daar het Wilhelmus te zingen!

Geplaatst door anoniem uit Gouda Oost

Goed verhaal! Dank.

Geplaatst door ED uit Oldebroek

Een laagvlieger

Op een mooie zomerse dag vertrekt een stoere man met een klein sportvliegtuigje vanaf het vliegveld bij Lelystad. Op het oude land aankomende realiseert hij zich, dat hij is verdwaald.
Hij ziet beneden een man lopen en daalt af tot hij binnen gehoorafstand is.

"Neem me niet kwalijk," roept hij heel hard, "Kun jij mij misschien helpen? Ik heb mijn opdrachtgever beloofd een vliegroute te plannen, maar ik weet niet waar ik ben!"
De man beneden antwoordt: "Jawel hoor! Je zit in een vliegtuigje en Je vliegt boven de bebouwde kom op ongeveer 10 meter boven de begane grond. Ik adviseer je het vliegtuigje veel meer stuwkracht te geven, anders zak je nog verder naar beneden. Het lijkt mij niet verantwoord wat je doet."
“Oké, jij bent zeker ook een vliegenier geweest", zegt de man in het vliegtuigje. "Inderdaad", zegt de ander, " hoe weet je dat?"
"Nou", zegt de man in het vliegtuigje: "alles wat je zegt is vakkundig gesproken wel correct, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En per slot van rekening ben ik nog steeds verdwaald."
De man op de grond kijkt bedenkelijk omhoog en zegt: "Jij bent zeker die hardleerse Hans Alders van de overlegtafel Lelystad Airport”.
"Dat klopt helemaal", zegt de man in het vliegtuigje wat minder uitbundig: "maar hoe kan jij dat weten?"
"Heel eenvoudig” , zegt de inmiddels in zijn wiek geschoten man op de grond en hij gebruikt zijn vingers om puntsgewijs de dingen te benoemen; “- Je bent de weg kwijt; - Je weet al helemaal niet welke koers je moet aanhouden; - Het ontbreekt je aan verantwoordelijkheidsgevoel; - De communicatie is totaal mislukt; - Je hebt iets beloofd terwijl je geen idee hebt hoe je die belofte moet waarmaken en dan verwacht je van mij dat ik jouw probleem oplos; - Ten slotte ben jij diegene die geen oplossing kan vinden, maar op de een of andere manier is het nu ineens mijn schuld .“

Een boze man uit Oldebroek

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Ik ben het met Michiel van Ommen eens, dit forum is een verzamelplaats van artikelen over de luchtvaart en klagende mensen maar echt actie komt er maar steeds niet.
De politiek doet aan hinderbeperking, alleen dan die van zichzelf. Door gewoon niet te luisteren naar de mensen zorgen ze er voor zichzelf prima voor dat ze ook niet worden gehinderd en Schiphol maar kan groeien en groeien.

Lelystad is nu helemaal in de picture, daar zorgt iemand er voor dat de MER onderuit gehaald wordt maar ondertussen vliegen ze hier boven Heiloo en omstreken nog steeds iedere minuut op 600 meter hoogte over.
Het is tijd dat er actie gaat komen, een protest, een rechtszaak, wat dan ook maar we moeten nu eindelijk onze krachten eens bundelen en niet alleen klagen op deze site over hoeveel herrie die dingen maar maken!

@Ed: leuk geschreven! Misschien een idee om als ingezonden stukje naar de kranten te sturen?