Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verzet groeit tegen vluchten ‘s nachts

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1125 
|
 Het Parool 
Verzet groeit tegen vluchten ‘s nachts Download het gehele artikel 'Verzet groeit tegen vluchten ‘s nachts'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wobbe uit Amsterdam

“Slaapgebrek veroorzaakt darmkanker,” las ik in een boek over slaap van de neuroloog en slaapdeskundige Matthew Walker, toen ik geradbraakt met een kop koffie op de bank zat, na weer een nacht waarin ik een aantal keren werd gewekt door overvliegende kankerverwekkers van onze nationale ‘trots’. “Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je natuurlijke kanker-werende cellen al na één nacht van 4 of 5 uur slaap afnemen met 70%. Ook de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt tegen slechte nachtrust: elke vorm van nachtshiftwerk is «wellicht kankerverwekkend».”

“We hebben minstens acht uur slaap nodig en die slaap moet van goede kwaliteit zijn,” zegt Walker, “Het aantal mensen dat kan overleven op vijf uur slaap of minder, zonder enige vermindering in levenskwaliteit, uitgedrukt als een percentage van de bevolking en afgerond op een heel getal, is <i>nul</b>.” en dan nog “De mens is de enige soort die zichzelf opzettelijk van slaap berooft.” Nou, zichzelf, als het aan mij zou liggen…

Geplaatst door anoniem

Dankjewel Wobbe voor je bijdrage. Ik zou het niet fraaier kunnen verwoorden. Hoe bestaat het dat de politiek maar blijft volharden in mensen ziek maken. Ik begrijp daar echt helemaal niets van. Op 25 maart gaat de Polderbaan voor drie weken dicht vanwege groot onderhoud. Ik kan mijn geluk die drie weken niet op. Zo was het toen ik in Kennemerland kwam wonen. Dingen hoeven niet hetzelfde te blijven, maar gelukkig komt er eindelijk al meer protest tegen ziekmakers. Ik ben niet van de club van Groen Links, en toch met ik blij met de nieuwe beweging. Zij hebben goed begrepen dat het mensen niet uitsluitend om economisch gewin gaat, maar juist ook om kwaliteit van leven.