Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verschuivingen in Kieswijzer Luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 885 
|
 Vliegen aan Banden 
HvS_2e_Kamer_(3).JPG

Verschuivingen in Kieswijzer Luchtvaart

Deze week (30-01-2021) is de Kieswijzer Luchtvaart gepubliceerd, gebaseerd op een grondige analyse van de standpunten van de Nederlandse politieke partijen.

De kieswijzer helpt mensen een keuze te maken bij de Tweedekamerverkiezingen van 17 maart aanstaande.
Wie - vanwege de dreigende klimaatcrisis en/of als slachtoffer van vervuiling en lawaai - minder vliegtuigen de lucht in wil hebben doet er verstandig aan een partij te kiezen uit het groene rijtje.

Voorstanders van groei kunnen terecht bij partijen als VVD, PVV en FvD.

Relevante standpunten
Voor de analyse gebruikten we relevante rubrieken om de standpunten te beoordelen, bij voorbeeld klachten van bewoners, prijsverhoging, Klimaatakkoord van Parijs en de opening van Lelystad Airport.
De scores op deze punten resulteren in rapportcijfers die variëren van 0 (zeer sterk voor groei) tot 100 (zeer sterk gekant tegen groei).

Koplopers
Koplopers tegen groei van het vliegverkeer in ons land zijn Partij voor de Dieren en GroenLinks.
De Kieswijzer werd eerder gepubliceerd in februari en oktober 2020. Van oktober tot heden verschoven enkele partijen van score of positie. De nieuwe nummer 3 bijvoorbeeld, de CU, keerde zich onlangs af van het kabinetsbeleid en pleit nu voor het gesloten houden van Lelystad en krimp van Schiphol. De PvdA is gaandeweg meer kritisch geworden ten aanzien van vliegen.

Meer uitleg over methode en rubrieken en informatie over de standpunten van partijen is hier te vinden.Reacties op dit bericht