Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verplaats Schiphol naar de Flevopolder

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 725 
|
 NRC 
Airport_lelystad_in_uitbreiding_HvS.JPG

De uitbreiding van Schiphol is al jaren een hoofdpijndossier. Integrale verplaatsing en samenvoeging met Lelystad Airport is de oplossing, betoogt Zef Hemel.
Amsterdam verdubbelt de komende jaren in omvang en de Randstad groeit verder dicht. Deze nieuwe realiteit vereist een andere toekomstagenda voor Flevoland.

In dat kader sprak de demissionaire minister van Infrastructuur onlangs over de ‘Hyperloop One’. Deze snelle buisverbinding, zei ze, zou in Nederland prima passen. Voor een testlocatie keek ze naar Flevoland en op termijn zou er een hyperloop tussen vliegveld Lelystad en Schiphol kunnen komen. Ik stel voor om de luchthavens Schiphol en het vliegveld van Lelystad als vertrekpunt te nemen om deze nieuwe realiteit het hoofd te bieden.

Lees meer via onderstaande link.

Bekijk bericht op "NRC"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Het wordt al maar doller. Gaan ze dan grote delen van de provincies Noord-Holland, Gelderland, Drenthe en Friesland uitkopen? Realiseren dit soort mensen zich wel wat dit soort proefballonnetjes voor mogelijk gedupeerden betekent?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee


Ik woon aan de kust en zit al weer een jaar in de stress vanwege een ridicule plan van een aantal onmensen die hun tuintje willen schoonvegen en mijn voortuin willen vervuilen.
Zo met mij nog 10.000den, dus ik zou bijna zeggen hoe eerder hoe beter een verplaatsing naar Lelystad.
Nee, zo werkt het niet! Niet je vuile troep bij een ander in de tuin deponeren, lekker makkelijk en egoïstisch ‘ik ben er van af’ !

Het doel is doel 0 groei of eigenlijk nog beter krimp van deze herrie producerende klimaat slopers.
Dat zou ons aller doel moeten zijn, geen splijtzwammen op laten gaan dmv ridicule plannetjes.


Geplaatst door anoniem1

Ik dacht dat zef hemel juist een groot voorstander was van de luchthaven bij Amsterdam zelf.
"Amsterdam is een luchtvaart metropool,net als Dubai" "je ziet dat hele steden om luchthavens heen groeien." Toen hij dat zei destijds afgelopen jaar bij een of ander actualiteiten programma op tv leek hij een groot voorstander van Schiphol op de huidige locatie. Nu blijkbaar een ander inzicht,of ik heb zijn uitspraken destijds verkeerd begrepen.

Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

ja...dubai...haha, wat is dat nu voor een vergelijking met amsterdam. Een soort futuristische enclave in de dorre woestijn vs een eeuwenoud kneuterstadje op de werelderfgoedlijst op een heel klein stukje drassig land met heel veel mensen in oude krakende huisjes...hahaha wie bedenkt er nu zo’n vergelijking! Wat een armoede zeg die voorstanders van de luchtvaartgroei...armoedzaaiers zijn het, letterlijk want met deze wildgroei-economie hebben we straks geen luxe meer (maar hopelijk horen we dan gewoon weer de wind en de regen ipv gierende stinkstaven boven ons hoofd)