Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Verklaring meldingen jaarrapportage 2020

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 370 
|
 BAS 
LogoBAS.jpg

Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (Bas) is er door een omwonende op gewezen dat diens meldingen niet allemaal zijn meegenomen in de jaarrapportage 2020. Wij hebben nader onderzoek gedaan naar deze melding en gekeken naar de mogelijkheid van andere afwijkingen. Hieruit blijkt dat enkele procenten van het totaal aantal meldingen in 2020 niet goed in de jaarrapportage is verwerkt. Dit heeft betrekking op de periode vanaf eind november 2019 tot april 2020 waarin het Bas online registratiesysteem tijdelijk offline is geweest en meldingen alleen via mail, telefoon en een tijdelijk webformulier konden worden ingediend. Bij het overzetten van data naar het registratiesysteem zijn helaas fouten gemaakt. Een onafhankelijk onderzoeksbureau zal deze bevindingen nog nader toetsen. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal de rapportage over 2020 worden herzien.

Wij hechten groot belang aan zorgvuldige registratie van meldingen. Fouten in dit proces zijn onacceptabel en omwonenden moeten er op kunnen vertrouwen dat hun meldingen correct geregistreerd worden. Bas zal er voor zorgen dat de afwijking in de jaarrapportage 2020 wordt rechtgezet. Wij roepen omwonenden die een klacht of melding willen doen op zich bij Bas te blijven melden. Dat helpt Bas om Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland zo goed mogelijk te laten zien waar de overlast van vliegverkeer ervaren wordt.

Bekijk bericht op "BAS"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het wordt in ieder geval openlijk toegeven.

Geplaatst door Jos uit Amsterdam

@Jaap. Het werd pas openlijk toegegeven nadat SchipholWatch hierover publiceerde. Er was geen actie na het melden door de betreffende bewoner.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Jos. Jammer, je boort een klein beetje vertrouwen de grond in. Het was weer te mooi om waar te zijn.......

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Er gaan wel meer dingen bij BAS fout. Dit staat er nu op de site van BAS onder het tabje "Rapportage" bij Kwartaalrapportages Q2:
"Update baangebruikcijfers 8 september 2021. In de vorige versie waren de aantallen van het eerste en tweede kwartaal cumulatief gepubliceerd."

Overigens is de rapportage over het tweede kwartaal 2021 (februari, maart en april) nog steeds niet uitgebracht. In 2019 kwam dit op 26-06-2019 uit. We zijn alweer bijna 3 maanden verder.