Platform Vlieghinder Kennemerland
 

UPDATE - Verkiezingsdebat Toekomst Schiphol en Luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 686 
|
 mnh.nl 
logo_natuur_en_milieu.jpg
Wanneer
11 maart 2021
16.30 uur - 18.00 uur

Organisatie:
Natuur en Milieufederatie Noord-Holland

Inschrijven bij:
Natuur en Milieufederatie Noord-Holland
Verkiezingsdebat Toekomst Schiphol en Luchtvaart

De coronacrisis heeft groot effect op de luchtvaart en Schiphol. Voor de een staat zijn of haar baan op het spel. Voor de ander betekent minder vluchten meer rust. Veel kiezers leven met de vraag hoe politieke partijen Schiphol en de luchtvaart in Nederland de komende jaren willen laten ontwikkelen? Groei onder voorwaarden, maar welke voorwaarden dan? Een standstil vanwege omgeving, milieu of mogelijk afnemende vraag? Of is krimp noodzakelijk?

Over deze centrale vragen organiseren wij op donderdag 11 maart van 16.30 tot 18.00 uur een debat onder de woordvoerders luchtvaart van de verschillende politieke partijen. Met o.a. Jan Paternotte – D66, Lammert van Raan – Partij voor de Dieren, Ingrid Michon – VVD, Suzanne Kröger – GroenLinks en Jimmy Dijk – SP, Mustafa Amhaouch – CDA, Bert Blase – Code Oranje.

Deze middag leggen we interessante stellingen van Schiphol, Provincie Noord-Holland, bewoners en de Jonge Klimaatbeweging voor aan de politici. Een gevarieerd luchtvaartdebat gerelateerd aan de thema’s Economie, Klimaat, Corona en Gezondheid. Zowel positieve als kritische geluiden komen aan bod. Klik hier om je aan te melden voor deze bijeenkomst of kijk live via ons Youtube kanaal..

Een select gezelschap willen we de ruimte geven deel te nemen aan het debat via het online platform Zoom. Hoe kun je deelnemen? Stuur een vraag die je graag aan bod wilt laten komen tijdens het debat. Uit alle inzendingen stellen we een groep samen die wij persoonlijk uitnodigen. Stuur hier jouw vraag in.

Uitnodiging in PDF: Verkiezingsdebat Toekomst Schiphol en luchtvaart

Bekijk bericht op "mnh.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

En ondertussen heeft mooiprater benschop zijn strategie al bepaald en is de ware aard van dit mannetje boven komen drijven.
Mooi weer praten ten top van dit meneertje, wat een propaganda voor dat waardeloze shithol waar de media volledig in mee gaat zonder eens verder te kijken naar belangen van bewoners.

Het woord is er uit bij die benschop, minder hinder maar zeker geen minder vliegtuigen. Sterker nog, benschop propageert uitbreiding.
Lees NHnieuws.nl

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

MEEBESTUREN SCHEPT VERPLICHTINGEN: Plan B voor Schiphol is hard nodig!

GroenLinks heeft in Amsterdam een burgemeester en een wethouder die met hun Omgevingsvisie 2050 veel stof doen opwaaien:

Het bedrijfsleven in de Haven van Amsterdam pikt het niet dat hun industrie moet wijken voor de bouw van 150.000 woningen en vraagt het Rijk om in te grijpen (bron: FD 8 maart 2021).
Ook hier blijkt dat gewoonweg "niet alles kan" en dan komt het luchtvaartdebat in beeld. Er is door vele factoren eenvoudigweg een Plan B voor Schiphol nodig met een maximering tot tussen 350 en 375 k vliegbewegingen om niet alleen een gezonde leefomgeving en vestigingsklimaat te garanderen, maar zeker ook om een deel van het immense Schiphol areaal naar duurzame woningbouw te transformeren.

Door aldus de ontwikkeling van Amsterdam vorm te geven kan meteen worden afgerekend met de negatieve gevolgen van een ongewenste "Schiphol Megametropool" en allerlei bijbehorende ondemocratische bestuursmodellen waar burgemeester Halsema met VVD en PvdA helaas aan sleutelt.

Nu maar afwachten of men in het aangekondigde debat de moed heeft om dit aan de orde te stellen om volledig achterhaalde dogma's te doorbreken.