Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vergroen door niet te vliegen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 898 
|
 digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl 
HvS_KLMcargo_afval.JPG

’Stikstofprobleem remt groenere luchtvaart’, kopt deze krant op 31 januari. Ik verslikte me bijna in m’n koffie, want wie veroorzaakt dan het stikstofprobleem? Is dat niet onder andere diezelfde KLM? En nu kunnen ze niet vergroenen omdat ze een stikstofprobleem veroorzaken? Wat een redenering, zeg!

En Nederland moet fors meer investeren in de productie van alternatieve brandstoffen voor de luchtvaart, lees ik. Afgezien van de onduidelijkheid: wie is Nederland - ik neem aan dat de overheid bedoeld is - waarom moet de overheid investeringen doen voor een bedrijf met een gewoon winstoogmerk? Wij, de belastingbetalers, zouden de KLM moeten helpen, met geld wel te verstaan, omdat ze anders niet kunnen vergroenen?

Is het niet de vervuiler die de portemonnee moet trekken? Dragen we al niet genoeg bij door het feit dat op kerosine geen belasting geheven wordt?

Ik erger me rot aan dat bedrijf dat al zoveel jaren overal zijn zin in krijgt. Beste KLM, ik weet wel hoe te vergroenen, simpel: niet vliegen.

Dick Kortekaas
Haarlem

Bekijk bericht op "digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Frans uit Assendelft

Het betreffende artikel is mede geschreven door Yteke de Jong. Dan weet je toch genoeg?

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee