Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veerman: Noord/Zuidlijn niet doortrekken naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 719 
|
 parool.nl - 12-12-2018 
hv_vliegveld_8231.jpeg

Door Marc Kruyswijk

Cees Veerman, als commissaris verantwoordelijk voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn, vindt het doortrekken van de metro naar Schiphol geen goed idee.

Het is volgens hem beter om de luchthaven te verplaatsen naar een eiland in de Noordzee.

De oud-minister deed deze aanbeveling woensdagmiddag tijdens de feestelijkheden bij het afronden van de renovatie van de Oostlijn, de oude metrolijnen naar Zuidoost. "Als ik ze een advies mag geven, dan zou het dit zijn."

Volgens hem is de aanleg van 'een groot eiland voor de kust' toch al nodig vanwege de stijgende waterspiegel. "Als ze het mij zouden vragen, zou ik daar een luchthaven aanleggen, eerder dan dat ik de Noord/Zuidlijn zou doortrekken."

Onderzoek
De laatste jaren klinkt de roep om het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar de luchthaven steeds luider. Maar Veerman vindt dat de groei van Schiphol met te veel onzekerheden is omkleed en houdt rekening met een verplaatsing van de luchthaven.

Voor de zomer bleek dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) de mogelijkheid van het verplaatsen van Schiphol naar een locatie in de Noordzee gaat onderzoeken.

Schiphol zit tegen het plafond aan wat betreft het aantal jaarlijkse vluchten. Het plan om vluchten over te hevelen naar Lelystad Airport heeft al meerdere keren vertraging opgelopen vanwege problemen met aanvliegroutes en onjuiste informatie.

Bekijk bericht op "parool.nl - 12-12-2018"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door vp uit Beverwijk


Geplaatst door anoniem1

"Volgens hem is de aanleg van 'een groot eiland voor de kust' toch al nodig vanwege de stijgende waterspiegel"

Wat is het idee hierachter en hoe zou dit kunnen helpen? hier heb ik nog nooit van gehoord.
Mocht het waar zijn dan lijkt luchthaven in zee iets minder onwaarschijnlijk,

Geplaatst door Sara

Goh er is echt een prima trein verbinding... Schiphol- StationZuid. Naar de noord zuidlijn. Met een overstap van tien min. Het ziet er naar uit dat ze het akelige idee "naar zee" steeds meer leven in blazen ( wie ze dan ook zijn. Het krijgt steeds meer voeten aan de wal: Eiland in zee werk gelegenheid. Maar dijken bouwen ook. De echte oplossing, Krimp van schiphol samen met herindeling luchtruim, dat is echt een verboden gedachte.