Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veel ongevallen op Breda International Airport: onveilig of gewoon pech?

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 364 
|
 bndestem.nl - 12-10-2019 
hv_vliegtuig_3028.jpeg

Door Ine Cup

BOSSCHENHOOFD - En weer stond Breda International Airport een maand geleden in de spotlights. Een sportvliegtuigje schoot van de baan. Het was de zevende keer sinds mei 2018 dat een incident plaatsvond op het vliegveld, of met vliegtuigen die vanaf het vliegveld waren opgestegen. Is Breda International Airport zo onveilig?

Vergeleken met andere kleine luchthavens ligt het aantal incidenten op Breda International Airport schrikbarend hoog. Zo deden zich in de jaren 2015 tot en met de eerste twee kwartalen van 2019 dertien incidenten voor volgens het Analysebureau Luchtvaartvoorvallen, onderdeel van de inspectie Leefomgeving en Transport en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV).

Het enige vliegveld waar meer incidenten plaatsvonden gebeurden in deze periode is Lelystad Airport: twintig. Maar het aantal vliegbewegingen vanaf Lelystad Airport lag over die periode (422.864) ook zo’n twee en een half keer hoger dan vanaf Breda International Airport (179.082).

Afgezet tegen het aantal vliegbewegingen 'scoort’ de Bosschenhoofdse luchthaven het hoogst van alle kleine luchthavens in Nederland als het gaat om (bijna-)ongevallen. Per circa 14.000 vluchtbewegingen deed zich een incident voor. Lelystad Airport volgt op de tweede plaats met een ongeval per 21.143 vliegbewegingen en Teuge is derde met een ongeval per 27.310 vliegbewegingen.

Bekijk bericht op "bndestem.nl - 12-10-2019"

Reacties op dit bericht