Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veel meer klachten over vlieglawaai Eindhoven Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1238 
|
 Dichtbij.nl 
hv_vliegtuig_2219.jpeg

EINDHOVEN - De groei van Eindhoven Airport gaat hand in hand met toenemende overlast voor omwonenden van het tweede vliegveld van Nederland. Het aantal klachten over vliegtuigherrie is enorm toegenomen, blijkt woensdag uit een rapportage.
In het eerste kwartaal van dit jaar klaagden 429 mensen over het lawaai, ruim twee keer zoveel als een jaar eerder in dezelfde periode. Samen dienden de klagers ruim 6000 meldingen in. De meeste klachten gaan over civiele vluchten. Het vliegveld wordt zowel door de commerciële luchtvaart als door de luchtmacht gebruikt. Het aantal vliegbewegingen neemt al jaren toe.

De meeste klachten komen uit Veldhoven. Daarna volgt het kleine Wintelre, dat vorig jaar nog nauwelijks last had van vliegtuigen maar door het verleggen van een vliegroute tegenwoordig wel. Het aantal meldingen uit het dorpje vertienvoudigde bijna: van 23 tot 226.

Overigens is de drempel om te klagen wel lager geworden dankzij de website 'Samen op de hoogte' van alle partijen die bij de luchthaven betrokken zijn.

Bekijk bericht op "Dichtbij.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Dit heet Salami tactiek