Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Veel meer klachten over vlieggeluid in Zuidoost-Brabant

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1312 
|
 www.ed.nl 
gh_vliegtuig_overvliegend_vliegtuig.jpg

Door Ronald Otter

EINDHOVEN - Het aantal klachten over vlieggeluid in Zuidoost-Brabant is in het derde kwartaal van 2015 bijna verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Kwamen er in 2014 nog 'maar' 4088 meldingen binnen, dit jaar is dat gestegen naar 7908 in dezelfde drie maanden.

Meeste klachten vliegverkeer Eindhoven Airport komen uit dorpen ten zuiden en westen vliegveld
Zoals gebruikelijk is verreweg het grootste aantal klachten afkomstig van 'structurele melders'; mensen die ten minste 25 keer per kwartaal een klacht indienen. Dit kan via de speciale klachtenlijn van Defensie, eigenaar van het vliegveld, of via deze website.

Burgerluchtvaart
Klachten van structurele klagers worden al langere tijd niet onderzocht door Defensie. Dat gebeurt wel met de meldingen die door anderen worden ingediend. Daaruit blijkt dat verreweg de meeste klachten betrekking hebben op de burgerluchtvaart. Over militaire vluchten werd juist minder geklaagd dan in het derde kwartaal van 2014.

Bekijk bericht op "www.ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Met ´structurele´ melders kan men ook de conclusie nemen dat dat mensen zijn die wellicht iets meer op hun rust gesteld zijn dan de gemiddelde mens.
Of ook wel op een manier die duidelijk maakt dat zij om hun woonomgeving geven.

Of je nu door Schiphol geterroriseerd wordt, of door de luchthaven die Eindhoven Airport heet, dat maakt geen ene malle moer uit.
Bovendien is de luchthaven Eindhoven Airport ook van de Schiphol-group voor zover ik weet.
Of is er weer een ondoorzichtelijke belangenverstrengeling tussen defensie en de Schiphol-group waarvan de Nederlandse Staat grootdeel-aanhouder is?