Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vandaag is blauw, morgen wordt blauwer: Middelvinger luchtvaart gaat ze opbreken

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 305 
|
 noordhollandsdagblad.nl 
PVRC_-_mannetje_kaal-2.jpg

Commentaar door Rens Koldenhof

De klap kwam aan. Omwonenden, Schiphol en een meerderheid van de Tweede Kamer liepen een blauw oog op. De inkrimping van Schiphol laat nog even langer op zich wachten. De luchtvaartlobby, onder aanvoering van KLM en JetBlue, heeft voorkomen dat het aantal vluchten op Schiphol al in 2024 wordt verminderd.

De blauwe gelegenheidscoalitie moet niet te snel juichen. De middelvinger naar de Nederlandse samenleving kan ze in de toekomst nog lelijk opbreken. Milieuorganisaties zijn vastberaden de krimp in de toekomst alsnog te realiseren. „Dit besluit maakt pijnlijk duidelijk wat nodig is: wettelijke grenzen aan de vervuiling en herrie door de luchtvaart” aldus Greenpeace. Het komt daarom goed uit dat Nederland op het punt staat naar de stembus te gaan. Gingen de verkiezingen tot dusver over migratie, bestaanszekerheid en de vraag wat Pieter van plan is, nu staat plots de schijnwerper weer gericht op Schiphol en een leefbare woonomgeving. Tijd dus om de kieswijzers nog even na te slaan over de standpunten van de partijen over de toekomst van de luchtvaart.

Opvallend zijn de teleurgestelde reacties van minister Mark Halbers en de directie van luchthaven Schiphol op de zeperd. Zeker in het licht van het feit dat de partij van Halbers nog volop inzet op een groenere luchtvaartsector die daardoor weer vrolijk verder kan groeien. Deze tranen lijken daarom verdacht veel op krokodillentranen voor de bühne. Harbers en Schiphol wisten als geen ander dat de internationale luchtvaartlobby en Europa geen krimp zouden tolereren. Door zelf met zo’n voorstel te komen werd wel de sympathie van de bewoners rond de luchthaven teruggewonnen. Maar niet voor lang. Nu de omwonenden een blauwtje hebben gelopen, is het verlangen naar een echt blauwe lucht boven Schiphol alleen maar toegenomen. Vandaag is blauw, maar morgen kan blauwer worden. Uw rode stempotlood kan de blauwe middelvinger met gemak aan.

Bekijk bericht op "noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Als dit thema voor u belangrijk is, en dat lijkt me wel, dan is het zaak om te voorkomen dat er een rechts kabinet komt. Momenteel lijkt dit te gebeuren met VVD, BBB, NSC en PVV, en eventueel JA21! U weet dan waarop u niet moet gaan stemmen!