Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Nieuwenhuizen: “tegenstanders kapen luchtvaartdebat”

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 947 
|
 Luchtvaartnieuws.nl 
HvS_Luchtvaartdag_(4).JPG

De Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) haalt in een interview met Elsevier Magazine uit naar milieuactivisten. Die kapen volgens haar het debat over de luchtvaart. "De tegenstanders van Lelystad en Schiphol roepen harder dan degenen die er geen probleem mee hebben."

Volgens Van Nieuwenhuizen (VVD) scheppen linkse activisten en media ‘een volstrekt verkeerd beeld’ van de werkelijke toestand in het land: “Activisten bezweren dat er vliegschaamte heerst, maar de meesten weten niet eens wat het is. Ze werken het hele jaar hard. Mogen ze dan alsjeblieft een keer naar Antalya?”

De minister stelt dat de minderheid wordt gehoord, maar de meerderheid niet. “Bovendien blijken tegenstanders juist vaker te vliegen”, aldus Van Nieuwenhuizen, die zich in het interview met Elsevier Magazine opwerpt als kandidaat om Mark Rutte op te volgen als premier. "Dat zou mooi zijn." Lukt dat niet, dan ziet ze een positie als minister van Financien ook zitten.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik dacht dat Van Nieuwenhuizen amoreel en slim was. Uit dit interview blijkt dat ze amoreel en dom is.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Diep triest en schofferend deze uitspraken van deze minister!
Ik ben niet links, ik vlieg niet en mij dan toch maar uitmaken voor linkse activist.......
C v N uit D-H komt van een andere planeet met de opmerking ‘een volstrekt verkeerd beeld’ die de linkse activisten scheppen.
Nee C v N ik ben een bezorgde burger die nadenkt over de overlast en vervuiling NL!
Ik ben een bezorgde vader die een gezonde en een niet ziekmakend milieu wenst voor de generatie na mij, C v N uit D-H.


Ik ben een normaal mens, C van N uit D-H! Een mens die overlast ervaart van die herrie producerende terrorvliegtuigen, mevrouwtje C v N uit D-H.
1 x p/j op vakantie naar dat niet EG land? Nee......never niet. Weer een belediging trouwens.

C v N uit D-H, het beste is dat u snel welgemeende excuses maakt aan goedwillende en werkende NL,s.
NL,s die ondanks deze ziekmakende vervuilende tak ieder dag hun schouders onder de welvaart van NL zetten ( ook zonder voldoende nachtrust ).

Triest dat dit mens minister is.

Geplaatst door BS uit Castricum

Ik heb het artikel ook gelezen en na een nacht zonder vliegtuigen weet ik het weer; 'What a difference a plane makes'. CvN heeft 6 jaar sociale geografie gestudeerd en heeft daar kennelijk niets van opgestoken. Nog erger is dat ze het begrip democratie (meerderheid beslist) compleet uit het verband haalt door de vakantievierende meerderheid te vergelijken met de minderheid die overlast ervaart. Deze minderheid wordt dan ook nog weggezet als een stelletje lastpakken die de economie van dit land schade toebrengen. Dat deze dame hoopt ooit PM te kunnen worden is met dit denkniveau een gotspe.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.


De Nederlandse minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) haalt in een interview met Elsevier Magazine uit naar milieuactivisten. Die kapen volgens haar het debat over de luchtvaart. "De tegenstanders van Lelystad en Schiphol roepen harder dan degenen die er geen probleem mee hebben."

" Het debat " over de luchtvaart wordt al jaren binnen de muren van het Binnenhof gevoerd.
Het is namelijk de sector zelf die luid loopt te klagen indien er weer eens sprake is om groei er doorheen te willen drukken, zij loopt de spreekwoordelijke deur, plat.
De politieke elite (i.d.g. in de persoon van Cora van Nieuwenhuizen) is er voor de bedrijven en helaas niet voor de inwoners.
Artikel 21 van de Nederlandse grondwet heeft in een paar decennia flink in gewicht moeten krimpen.
Je kunt de conclusie trekken dat de Nederlandse grondwet op een aantal punten niet goed in elkaar zit, er zitten te veel mazen in de wet(ten).
Of zijn gewoon aan een flinke update toe.
De Nederlandse regering maakt er zelf handig misbruik van.
Zeker in het luchtvaartdossier.
Indien de inwoners dit gedraai en gemanipuleer zat zijn, roep een incompetente minister dat de inwoners (het zijn dan activisten geworden) de discussie 'kapen' ?
Het is al eerder opgemerkt op deze site, Cora van Nieuwenhuizen: schaam je diep en lang !

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

Ik vind dit wezen CvN er al vaak niet zo erg lekker uitzien (vooral niet als ze liegt), hoewel ik me vaak niet met het uiterlijk van mensen bezighoudt. Maar dit verschrikkelijke monster doet echt ernstig walgelijke uitspraken. Alsof er geen hardwerkende mensen in de buurt van SchipHOL wonen. En het heeft nog de kapsones MP te worden.

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

Aan Cora van Nieuwenhuizen,

Ik ben tegenstander van groei omdat ik dichtbij Schiphol woon. Gebruik uw verstand, maar dat is bij de VVD steeds vaker, ver te zoeken !!! En werken bij een werkgever als Schiphol, die alleen maar rekening houdt met zichzelf, hoef ik niet.

Geplaatst door de Vries

Van Nieuwenhuizen is compleet gestoord geworden. Geen andere woorden voor. Asociaal om dit zo vlak voor het zomerreces te flikken.

En dan omwonenden wegzetten als activisten. Compleet de weg kwijt en corrupt tot op het bot. Daarbij ook nog verschillende groepen tegen elkaar ophitsten. Een kwalijke zaak!

Geplaatst door Arnold

Wat ik mij serieus afvraag over mevrouwe CvN is hoe ze de gesprekken met de omgevingsraad nu voor zich ziet. Het lijkt mij niet heel handig om eerst je gesprekspartner te criminaliseren en te schofferen en vervolgens met ze te gaan praten?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

"De tegenstanders van Lelystad en Schiphol roepen harder dan degenen die er geen probleem mee hebben."

Nog meer herrie komt van de vliegtuigen zelf!

Deze minister laat door zulke uitspraken duidelijk zien wat voor ethiek ze voorstaat: GEEN!

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Ongeveer de helft van de Nederlanders wil niet dat de luchtvaartsector in Nederland groeit en een derde wil de luchtvaart verder laten groeien. Dat komt naar voren uit een onderzoek van Motivaction, dat is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.
Uit het onderzoek komt naar voren dat 35 procent van de ondervraagden vindt dat het aantal vluchten vanuit en naar Nederland de komende jaren moet kunnen groeien. Drie op de tien (30 procent) willen het laten zoals het nu is en een kwart (24 procent) wil krimp. Bij elkaar wil dus 54 procent niet dat de sector groeit. Een op de tien ondervraagden (11 procent) heeft hier geen mening over.
Dit onderzoek van Motivaction is bij Cora van Neuwenhuizen kennelijk in de vergetelheid geraakt. Zie kan het nier nog eens nalezen: https://www.motivaction.nl/kennisplatform/nieuws-en-persberichten/onderzoek-1-op-3-ondervraagden-wil-luchtvaart-verder-laten-groeien

Geplaatst door Marc uit Almere

Hoezo de hardwerkende Nederlander verdient na een jaar hard werken een welverdiende vliegvakantie naar Antalya?!? Nee Cora!!! De hardwerkende Nederlander verdient het hele jaar door rust en schonere lucht!!!!

Cora zit vast in allerlei regels en protocollen welke een statische gecontroleerde wereld creëeren waarin alles vastligt. Nee Cora, geef je rechter hersenhelft meer voorrang, dan zou je meer oog krijgen voor de natuur en de medemens en meer ruimte voor intuïtie en verandering. Iets om over na te denken ....