Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Nieuwenhuizen stapt op als minister

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 918 
|
 nu.nl 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

Cora van Nieuwenhuizen (VVD) stapt op als demissionair minister van Infrastructuur. Ze heeft een andere baan gevonden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dinsdagochtend.
Barbara Visser (VVD), die nu nog staatssecretaris van Defensie is, volgt Van Nieuwenhuizen op. Dinsdagmiddag zal Visser op Paleis Noordeinde worden beëdigd door de koning. Defensieminister Ank Bijleveld (CDA) neemt de taken van haar over.
Van Nieuwenhuizen gaat per 1 oktober aan de slag bij Vereniging Energie-Nederland. Die brancheorganisatie meent in haar een nieuwe voorzitter met "ervaring en daadkracht" te hebben gevonden.

Voordat Van Nieuwenhuizen in 2017 minister werd, was zij onder meer Tweede Kamerlid en Europarlementariër namens de VVD. Twee jaar geleden sprak ze in een interview met Elsevier nog de ambitie uit om ooit Mark Rutte op te volgen als partijleider.

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

We zullen haar missen (als kiespijn). Ze gaat nu ergens prutsen.

Geplaatst door Annoyed from Amsterdam uit Amsterdam

“Good riddance to bad rubbish”
De erfenis van het luchtvaartbeleid die ze nalaat, is niets minder dan een sloopkogel voor het klimaat, de leefomgeving en de gezondheid en het welzijn van de mensen die ze "blijkbaar" vertegenwoordigde

Geplaatst door Ed uit Oegstgeest

"Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft met de verlaging van de maximum snelheid van 130 naar 100 km per uur een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van de leefomgeving in Nederland"

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

OVERSTAP NAAR MEGA LOBBY-ORGANISATIE IS OPMERKELIJK

Interessante overstap binnen haar netwerk naar een bundeling van Energiereuzen met almaar toenemende macht. De transformatie van huidige bestuursmodellen naar steeds machtiger netwerken lijkt een niet te stuiten trend met ons democratisch bestel als grote verliezer.

Achter de schermen wordt rond Schiphol hard gewerkt aan de organisatie van een "Poly centrische Metropool" en MRA 2.0 bestuur op de Zuid As, waarbij voorlopig 32 gemeenten macht en middelen afstaan en het beleid volgen richting een Holland Metropool. Volledig gebaseerd op het groei verdienmodel van de Royal Schiphol Group en KLM die deze gang van zaken in hun toekomstvisie vast hebben laten leggen.

Daarom lijkt het verstandig verder te kijken dan de soap rond de formatie waar geen einde aan lijkt te komen.


Geplaatst door Uden uit Veghel

Je hebt dom en dan heb je nog Cora. Verschrikkelijke mensen bij de VVD....

Geplaatst door C. uit Amsterdam

Waarschijnlijk houdt dit voor de burger in dat we straks terwijl het ene na het andere vluegtuig over je dak davert het binnen in de woning ook nog eens ijskoud is aangezien de gewone burger de torenhoge bijdrage voor energie kosten groene stroom en het verwarmen van de woning en milieuheffingen niet meer kan betalen. Lang leve de emancipatie? Aan de andere kant ook vreemd dat een minister zomaar opstapt naar een andere meer lucratieve funktie terwijl het kabinet nog steeds demissionair is. Best moeilijke situatie toch wat laf om je partij dan juist de rug toe te keren.