Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Geel verkent ook toekomst Maastricht Aachen Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 872 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 28-01-2020 
6199_Maastricht-Airport,_Netherlands_-_panoramio.jpg
Maastricht-Airport
Credit: krasun

MAASTRICHT - Oud-staatssecretaris Pieter van Geel is door de provincie Limburg aangesteld als ‘verkenner’ voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport. De politicus moet met het oog op de landelijke Luchtvaartnota een advies opstellen over een duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling, meldt 1Limburg.

Van Geel stelde vorig jaar een soortgelijk advies op over Eindhoven Airport. Op dit moment is hij interim-voorzitter van de Omgevingsraad Schiphol (ORS).

Het onderzoek dat Van Geel rond MAA zal vergelijkbaar zijn met dat van Eindhoven Airport. Hij gaat daarbij in gesprek met lokale overheden, omwonenden, experts en bedrijven. De conclusies moeten de basis vormen van nieuwe besluitvorming rond de luchthaven.

Eind januari begint Van Geel met zijn opdracht over de Limburgse luchthaven. De verwachting is dat hij volgend jaar met een advies kan komen.

Maastricht Aachen Airport werd na een aantal moeilijke jaren overgenomen door de provincie Limburg. Het passagiersvervoer zit dankzij vakantievlieger Corendon flink in de lift, maar het belangrijke vrachtvervoer heeft te kampen met operationele beperkingen. Op dit moment is de provincie op zoek naar een nieuwe exploitant.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 28-01-2020"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door B. van Marlen uit Uitgeest

De uitkomst laat zich raden, voor de duurzame en toekomstbestendige ontwikkeling zal men opteren voor verdere groei van vakantievluchten en vrachtvluchten, uiteraard 'in balans met de omgeving', wat inhoudt dat omwonenden worden afgescheept met meer herrie, en dat er beweerd wordt dat dankzij de geweldige innovaties in de luchtvaart emissies niet noemenswaard zullen toenemen, wat helaas niet waar zal blijken te zijn.

Geplaatst door Iep uit Almere

Motor voor de Limburgse economie
Enorme boost voor werkgelegenheid
Uitstekend alternatief voor werkloze mijnwerkers
Magneet voor vakantievluchtenindustrie
Europese hub voor vrachtvluchten
Kan zonder meer krachtmeting aan met Luik, Dusseldorf en Eindhoven

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@Iep. Als u bij I&W gaat solliciteren maakt u een goede kans. U begrijpt het helemaal (grapje).