Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van der Wal: ministerie shopt geen stikstofruimte voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 340 
|
 nieuweoogst.nl - 15-11-2022 
HvS_2e_Kamer_(3).JPG

Toevoeging redactie vlieghinder.nl. Wat hieraan vooraf ging, "Stikstofruimte Utrechtse boeren 'in beeld' voor legalisatie Schiphol", leest u hier op deze site.

Het is niet juist dat het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) stikstofruimte opkoopt bij boeren in provincie Utrecht om Schiphol aan de benodigde natuurvergunning te helpen. Dat stelt stikstofminister Christianne van der Wal.

BBB-Kamerlid Caroline van der Plas ondervroeg dinsdagmiddag Van der Wal over deze kwestie tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Die zaak kwam aan het rollen door beantwoording van Statenvragen van de SGP in provincie Utrecht aan Gedeputeerde Staten. Daarin stelt het provinciebestuur dat stikstofruimte van Utrechtse boeren in beeld zou zijn bij I&W om Schiphol te kunnen legaliseren.

'Dat is onjuist', stelt minister Van der Wal. 'Als er voor het krijgen van een natuurvergunning mitigerende maatregelen genomen moeten worden, moet Schiphol die zelf uitvoeren.' Provincie Utrecht gaat volgens haar de suggestie die met haar beantwoording van de Statenvragen werd gewekt, rechtzetten.

Vacature
Van der Plas vroeg de minister ook naar een vacature die er bij het ministerie van I&W is voor een beleidsmedewerker, die als taak heeft om te onderzoeken hoe Schiphol tot een natuurvergunning kan komen. 'Moet een overheid vergunningsaanvragen niet beoordelen, in plaats van helpen aanvragen?', stelt Van der Plas. 'Anders zou ik ook graag zien dat er voor elke PAS-melder een beleidsmedewerker wordt aangenomen.'

Minister Van der Wal, die tijdens het vragenuurtje haar collega Mark Harbers van I&W verving, gaf aan dat het kabinet nog schriftelijk terugkomt op de door Van der Plas bedoelde vacature.

Toevoeging redactie vlieghinder.nl. Een actueel voorbeeld over het opkopen van stikstofrechten door het ministerie van I&W, leest u hier.

Bekijk bericht op "nieuweoogst.nl - 15-11-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Wat vreemd bij dit bericht, dat ik een spruitjes lucht ruik. En als ik dat ruik, nog los van het geval dat ik spruitjes niet lekker vind, dan voel ik aan mijn water dat er iets niet klopt. Meestal wordt er dan gelogen.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest