Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Van Bochove voorzitter commissie vliegveld Lelystad

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1105 
|
 Omroep Flevoland 
me_vliegtuig_IMG_0390.jpg

Van Bochove voorzitter commissie vliegveld Lelystad

26 mei 2015

Oud-wethouder en oud-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove is benoemd tot voorzitter van een commissie die zich bezighoudt met Lelystad Airport.

Het gaat om de Commissie Regionaal Overleg Lelystad (CROL). Daarin zitten alle belanghebbenden van de luchthaven, zoals de provincie, gemeenten, het bedrijfsleven, milieuorganisaties en omwonenden. De commissie moet er op toezien dat de afspraken worden nageleefd, die recent in het Luchthavenbesluit over Lelystad Airport zijn vastgelegd.

Van Bochove is voorgedragen door de regio en benoemd door minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. De Lelystedeling zat tussen 2002 en 2012 in de Tweede Kamer. Daarvoor was hij wethouder in Lelystad.

Bekijk bericht op "Omroep Flevoland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Een is dus een soort tweede CROS, maar dan in relatie tot Leliestad, dus de CROL.
CROS heeft niet gefunctioneerd en is vervangen door de Alderstafel. Deze Alderstafel is opgevolgd door de recentelijk geïnstalleerde ORS.
Zou de CROL een zelfde weg gaan? Waarom eigenlijk niet? Veel praten met alle partijen en ondertussen je ding doen. En zo gaat dat in Nederland met veel dossiers. Praten, praten, een ieder laten participeren en met zijn allen de bomen door het bos niet meer zien. Ja en dan moet Hans Alders met zijn trukendoos langskomen.

Geplaatst door Grove uit Nanteuil Auriac de Bourzac

Hierbij een eerste advies, publiceer de aanvlieg en uitvliegroute voor baan 05, dan weten de bewoners in Almere en Lelystad waar ze straks aan toe zijn wanneer dit kostbare ( 650 milj.€ ) en zinloze plan toch nog doorgang gaat krijgen.
( Almere 450 meter boven de stad!)