Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vakantievluchten van levensbelang voor Schiphol

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1651 
|
 Luchtvaartnieuws 
DSC_3249.JPG

Ruim zestig procent van alle passagiers die gebruik maakt van Schiphol heeft een toeristisch motief om te vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van SEO in opdracht van brancheorganisatie ANVR. Het aandeel geldt zowel voor vertrekkende als overstappende reizigers.

Volgens het onderzoek is op de meeste vluchten, de pure vakantiecharters uitgezonderd, een gezonde mix van zakelijke en toeristische reizigers aan boord. “Business- en leisure kunnen niet zonder elkaar, maar versterken elkaar juist. Waar business zorgt voor het vergroten van het vliegnetwerk, zorgt leisure voor het verhogen van de vliegfrequentie op bestemmingen. Het onderzoek toont aan dat focus op alleen de ontwikkeling van zakelijke bestemmingen te eenzijdig is en de welvaart niet ten goede komt”, luidt één van de conclusies.

Volgens ANVR-topman Frank Oostdam toont het onderzoek aan dat toeristen van groot belang zijn voor de luchthaven. “Zonder deze passagiers zouden vele bestemmingen niet rendabel zijn en zouden dan niet meer direct kunnen worden aangevlogen door zakenreizigers. Leisure én business hebben elkaar nodig: business en transfers voor de connectiviteit en voor meer verschillende bestemmingen, leisure voor de frequentie, duidelijk gericht op een paar directe bestemmingen. Het SEO-onderzoek geeft belangrijke inzichten die van groot belang zijn voor de later dit jaar te publiceren Luchtvaartnota”.

Lees verder op Luchtvaartnieuws.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim

“Zonder deze passagiers zouden vele bestemmingen niet rendabel zijn en zouden dan niet meer direct kunnen worden aangevlogen door zakenreizigers."

En dan hebben we naast de gewone toeristen ook nog de "overstappers".
Het KLM netwerk is dus kennelijk gebouwd op drijfzand, waardoor ze in de veranderend tijd waarin we leven (dalend percentage overstappers waar de BV NL niets aan verdiend en opkomende concurrentie met dezelfde doelgroep vanuit Istanboel) kwetsbaar zijn. NLers die in het buitenland hun geld uitgeven heeft de BV NL ook niets aan.
Lekker zooitje in al die KLM vliegtuigen.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Dus het hele verhaal van vakantievluchten naar Lelystad berust op drijfzand. Alleen de foute politici van rechterkant geloven hierin.