Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vakantieganger kiest vaker voor de trein

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 542 
|
 Luchtvaartnieuws 
Logo_NS_International.JPG

De internationale trein is steeds populairder als vervoermiddel voor vakantiegangers. In juni, de belangrijkste boekingsmaand, werden 15 procent meer internationale tickets geboekt, vergeleken met juni vorig jaar. Dat meldt NS International. Het spoorbedrijf verkoopt tickets naar 3000 buitenlandse bestemmingen.

Londen is de snelste stijger als vakantiebestemming: het aantal verkochte tickets verdubbelde ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft alles te maken met het feit dat er twee keer per dag een Eurostar is gaan rijden van en naar de Britse hoofdstad. Londen wordt op afstand gevolgd door Brussel, Frankfurt, Parijs en Berlijn.

Volgens NS overstijgt de groei de verwachting. Er is een aantal redenen aan te wijzen waarom reizigers de trein verkiezen boven bijvoorbeeld het vliegtuig. Zo vinden ze het fijn dat de trein aankomt in hartje stad, terwijl luchthavens daar vaak ver buiten liggen. Ook zijn er geen lange wachttijden met veiligheidscontroles en is de trein beter voor het milieu. Ten slotte heeft de internationale trein een barrijtuig - "wel zo gezellig", aldus een woordvoerder.

Bekijk bericht op "Luchtvaartnieuws"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Goede ontwikkeling; de trein is zo slecht nog niet. Nu nog het vliegen duurder maken door de capaciteit te beperken en het treinen goedkoper door het spoor dezelfde fiscale gunsten te geven als de luchtvaart.