Platform Vlieghinder Kennemerland
 

UPDATE - Zembla - NPO2: Vliegveld Nederland

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1993 
|
 npo.nl - 04-10-2017 
hvs_lvnl_DSC_2527.jpg

NPO2 - Zembla op woensdag 4 oktober om 21:15 uur.
Zembla onderzoekt: hoeveel kans maken burgers met hun gevecht tegen Schiphol?
Zie en hoor hier de reportage.

Bekijk bericht op "npo.nl - 04-10-2017"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door H.J. Meijer uit Elburg

DE PRIJS VAN DE REIS, WAT BETAAL JE EIGENLIJK?
Bij het praten over vliegroutes wordt eraan voorbijgegaan, dat alle vliegtuigen ergens STARTEN en ergens LANDEN, en misschien in het 'kader van de efficiëntie van het transport' OOK NOG TUSSENSTOPS (ETC) MAKEN. Daardoor is de overlast veel groter dan wordt gesuggereerd. Men heeft het vaak alleen maar over 'langskomende' of over 'overvliegende' vliegtuigen. Vooral op en rondom de vliegvelden wordt niet alleen de bekende TAKKENHERRIE veroorzaakt, maar ook heel veel ULTRAFIJNSTOF de lucht ingeblazen. Die ultrafijnstof is BEWEZEN KANKERVERWEKKEND, maar dat is niet in de bedrijfsvoering van de luchtvaartmaatschappij opgenomen. Informatie daarover werd bewust achtergehouden, maar nu wordt - nu onder grote druk van omwonenden van Schiphol een onderzoek ingesteld. De feiten/resultaten zijn allang bekend, maar het kwam Madame Melanie en haar vazallen niet uit om die te publiceren. De hele gang van de luchtvaart is alleen maar 'mogelijk' bij een zeer beperkte manier van denken, karakteristiek voor veel economen. 1. Wat kost het vliegtuig? 2. Hoeveel/hoe weinig belasting moet er worden betaald? 3. Wat betaalt de passagier? 4. Overigens: Voor wiens rekening is de aanleg van het vliegveld, de wegen eromheen, ernaartoe?; de verbreding van de wegen in de regio? 4. WAT MEN NIET IN REKENING BRENGT BIJ DE PASSAGIERS ZIJN ALLE KOSTEN DIE MENSEN MAKEN OM HUN HUIS TE ISOLEREN, BIJ TIJD EN WIJLE TE VLUCHTEN NAAR EEN VAKANTIEHUISJE OM EVEN VERLOST TE ZIJN VAN DE HERRIE VAN DE VLIEGTUIGEN, OM DE DOKTER TE BEZOEKEN EN EEN RECEPT TE VRAGEN I.V.M. DE SLAPELOOSHEID EN DE NIET IN GELD UIT TE DRUKKEN ELLEN DE DIE MENSEN ONDERGAAN OMDAT ZE ER MOETEN BLIJVEN WONEN, ETC. ETC. MENSEN IN HUURWONINGEN KUNNEN NIET ZOMAAR VERHUIZEN, TERWIJL ZE DAT WEL ZOUDEN WILLEN, EN WAARHEEN DAN? DE LUCHTVAART IS BLIND, ZIJ ZIET HET VERDRIET VAN DE MENSEN NIET. Er is in Nederland een politieke partij die zich daar wel thuis bij voelt. En die levert de premier in het volgende kabinet, Reken maar op een oorverdovend succes!

Geplaatst door Henk Bartels uit Wintelre

"Oplossen probleem van Schiphol en creëren werkgelegenheid" is de boodschap van een wethouder van Lelystad. Wordt daarmee bedoeld dat het milieu en leefomgeving van omwonende ondergeschikt is? Teleurstellend.
Dat we steeds meer gebruik maken van deze "pretvliegtuigvakanties" snap ik heel goed. Onze overheid maakt dit ook mogelijk door de belasting voordelen die de prijsvechter krijgen. De meeste gebruikers van de "pretvakanties" hebben geen last van de vliegtuigen. Anderen willen niet gezegd hebben dat ze last hebben, dan zouden ze misschien iets moeten gaan doen!
De Zembla uitzending laat duidelijk zien dat we deze strijd NOOIT zullen winnen. Als je je belasting geld wilt terugverdienen: ga dan vliegen! De 3 P's (Profit - Planet - People) staat dan in de juiste volgorde.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen

@H.J. Meijer: Goede geintergreerde reactie ! Inderdaad : Prof Lucas Reijnders UVA : Er is al veel meer bekend over Ultra Fijn Stof . RIVM houdt haar literatuur niet bij. Arbeiders, werkzaamheden met U.F. Stof moeten ivm Arbo wetgeving 8 u mondkapje dragen. Bewoners krijgen een onderzoek van RIVM , dat erg lang gaat duren.

Ach Ja die Lelystad wethouder. Zal wel een VVDer zijn. Ging het dan zo slecht met de werkgelegenheid daar ? Of is zijn salaris richtinggevend, ? Treurige types.

De Wal zal eens het Schip keren !


Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Fijnstof norm in NL is PM10 (10 micron deeltjes). Grover fijnstof dat door de haartjes op het luchtwegen eptiheel wordt tegengehouden. Maar wel "stof" longen kan geven. PM2,5 (2,5 micron deeltjes) = fijnstof dat al verder in de longen terecht komt. NL is sinds 2015 verplicht PM2,5 in zijn MER berekeningen mee te nemen. Maar de fijnstof pluim omvat meer componenten. N.l. ultrafijnstof volgens PM<0,1. De WHO heeft al aanbevolen deze in te voeren vanwege de gevaren voor de volksgezondheid. Het ultrafijnstof kan n.l. met gemak door roetfilters in auto's passeren. Door de efficiëntere afstelling en armere mengsels vormt zich veel meer ultrafijnstof dan in oudere modellen auto's. Ultrafijnstof dringt door tot in de longblaasjes en passeert door het membraan in de bloedbaan. Gevolg: chronische astma, longemfyseem, aantasting vitale organen als hersenen. Kinderen kunnen leerachterstand krijgen.
Vliegtuigmotoren zijn kerosine turbines die bij hoge druk en temperatuur de zware teerachtige koolwaterstoffen omzetten in CO2, waterdamp en (ultra)fijnstof roet. De verbranding hiervan is weinig efficient. Omdat de uitlaat van vliegtuigmotoren geen katalysator bevatten kan het ultrafijnstof ongehinderd de atmosfeer in. Op NAP is er een grote bedreiging voor omwonenden in de dichtbevolkte randstad, in de hogere atmosfeer vormen ultrafijnstof kernen voor meer neerslagvorming/bewolking. Helaas zullen RIVM en andere instanties dit gevaar marginaliseren vanwege korte afstand neerslag van fijnstof en verdunningseffecten. Dat is dus onzin. Utrafijnstof draagt zeer ver!
Kortom met de groei van de luchtvaart, groeit het gevaar voor de volksgezondheid. Rutte III zal hier niets aan doen. Immers de VVD zal haar bastion I&M weer opeisen en de normen zo lang mogelijk oprekken totdat Brussel dit keihard afdwingt. Onder het regime van Schultz was dat aan de orde van de dag .Maar de schade is nu eigenlijk al geschied. Ultrafijnstof heeft een soort incubatietijd, d.w.z. de nadelige verschijnselen openbaren zich pas na geruime tijd in de vorm van slechtere ademhaling, aantasting hersenen en kankergevallen. En dat is een tragisch gegeven voor jong en oud in dit land..

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Wat een ranzig verhaal, dat Schipholdossier.
Dat de omwonenden door het ministerie en de 'Royal Schiphol Group' een oor aan wordt genaaid was natuurlijk al lang bekend. Maar blijkbaar wordt ook de belastingbetaler een oor aan genaaid, want de overheid blijft (ondanks diverse waarschuwingen van onafhankelijke adviesorganen) investeren in een sector met een matig rendement en blijft kritiekloos inzetten op de groei van een luchthaven die niet langer de motor van de economie is. Fundamentele vragen over dit beleid worden botweg genegeerd. Als belastingbetaler verwacht ik na deze Zembla uitzending een Parlementaire Enquête Schiphol. De politiek dient die handschoen op te nemen.

Geplaatst door Griese JH uit amstelveen


@Dank heer Meijer voor meer info ! en Ja, Eens @Anoniem, Ranzig Ja, en erger: het begint misdadig te worden

Geplaatst door marianne uit castricum

We weten dat Schiphol, KLM, Vastgoed etc oorlog voert met de inwoners. Het nare expose van het komend regeerakkoord laat zien dat de middenklasse langzamerhand verdwijnt en de " gewone" Nederlander uitsterft. Rutte heeft met zijn 3 soortgenoten met groot dedain de journalistiek behandeld, vaak stikkend van het lachen met anderen, de journalist gereduceerd tot een lappenpop.Onbegrijpelijk dat het zaaltje van het Binnenhof nog vol zat, wegblijven was het enige juiste signaal geweest . Voor het regeerakkoord is er een bombardement in gang gezet onder leiding van Schiphol en groupies. De kleurloosheid en de visieloosheid van deze politieke partijen en organisaties zoals Schiphol, brengt ons, hoog intelligent volk, niets goeds ( geen vliegtax, geen belasting op kerosine etc, geen enkele tegemoetkoming aan de samenleving, wordt nu niet meer trager ingevlogen etc ). Schiphol en Lelystad worden groter. Een van de redenen is dat "vox populi" al 10- tallen jaren verkeerd stemt, dwz voor zichzelf.
De ouderen betalen bv nog steeds de ziektekosten voor jongeren < 18 jaar en nog vele andere zaken ).
Rutte vergeet dat een politicus een gewone " man/ vrouw" is die in een schemerwereld leeft en een taal bezigt die vooral "reclame" kreten of elementen daarvan bevat, er is geen nuance. Werd hier Macron hier nagebootst ? Geen "bruine" taal uitslaat zoals Klemperer heeft beschreven, maar " blauwe " taal dwz het uitleveren van miljoenen goed- willende mensen aan een ideologie van groei, eigen gewin, zelfzucht en machtsspelletjes etc. Even vergetend dat Politici werkelijk ook "gewone" jongens en meisjes zijn, of te wel een dier onder de dieren. Schiphol groeit, de Multinationals betalen minder belasting, de rijken worden rijker, en de vervuiling en de ziek wordende mens zullen de klos zijn van een vorm megalomaan denken. Politici vergeten dagelijks meteen dat ze zelf al jaren doodziek zijn en het panorama van het " doorzichtige " spel zo voorspelbaar is. Hopen op goede tijden in Europa.Volgende formatie maar weer het Koninklijk Huis erbij betrekken, geeft enig decorum en beschaafdheid.

Schiphol is ranzig, Mijnheer Griese, er zijn inderdaad grote overeenkomsten tussen dit soort organisaties en zware misdaadorganisaties, opererend in Europa en andere landen.


Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Het koninklijke Huis erbij betrekken? Ha, ha, die vliegen zelf de hele wereld rond met een staatsbezoekje hier en een bedrijfsuitje daar. Onze Koningin reist rustig in een weekeinde naar moeders lief in Buenos Aires om wat traantje weg te pinken rondom het overlijden van de De Videla boef. En de Koning gaat rustig een dagje heen en weer naar een begrafenis van een Arabische sjeik/koppensneller in Ryadh. Laat de elite van "verborgen staat" eerst maar zelf het goede voorbeeld geven, want waarom zou het klootjesvolk met haar pretvluchtjes naar London, Barcelona en Oslo stoppen?

Voor de rest is het beleid van Rutte III gebaseerd op de wereldwijde Ponzi economie. Met een ouderenkliniek in het Witte Huis, een nieuwe Mao in Peking en de heer Abenomics herkozen in Tokyo is de weg naar de volgende financiëel/economische crash ingezet. Heb geduld, maar het wordt dadelijk echt stiller in de blauwe Weimar lucht. En neem vast een volkstuintje, want je zult je eigen eten moeten gaan kweken. Supers en geldautomaten bestaan dadelijk niet meer. Nee, stook die massa's euro biljetten op in de kachel wanneer het kouder wordt.

Geplaatst door marianne uit Castricum

Aan Michiel,
U heeft gelijk over het Koninklijk Huis.Naast al de door u beschreven situaties heeft het Huis ook een symbool functie voor verschillende bevolkingsgroepen.Troost, dromen etc.Deze wordt node gemist op het Catshuis.De lege reclame -slogans van de gekozen vertegenwoordigers zijn hiervan een voorbeeld.

Met de 2e alinea ben ik het helemaal eens. Er is helemaal geen opleving van de economie geweest. Als voorbeeld heden ten dagen: de woningmarkt met voorbeelden van de tulpenmanie. Zwart geld, cash miljoenen betalen onder de tafel. Ongezien heipalen kopen etc.Niet voor de middenstand en de lagere inkomens, die worden schaamteloos uitgeknepen. ( 9% BTW ).

Schiphol heeft al " carte blanche " voor het gesproken woord van de volksvertegenwoordigers

Leestip:
FTM/ Spruitjeslucht van Ewald Engelen/ vandaag gratis te lezen: http://www.ftm.nl

en leg uw hoofd onder de zwarte dekens