Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uithoornse gemeenteraad kondigt actie aan tegen Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1436 
|
 www.dichtbij.nl/amstelland 
hvs_lvnl_DSC_2529.jpg

Door de Dichtbijredactie (Witte Weekblad)


UITHOORN - De gemeenteraad wil samen met Burgemeester en Wethouders actie ondernemen tegen de geluidsoverlast van Schiphol. De raad benadrukte dit vorig week donderdag met een motie die unaniem werd aangenomen.

PvdA-fractievoorzitter Els Gasseling is, zoals altijd rond Schiphol, zeer kritisch. 'In het Aldersakkoord werd gesproken over 'minder meer'. Het is voor Uithoorn alleen maar meer, meer en nog eens meer geworden,' zegt ze.

Volgens de VVD wijst de luchtvaartsector 'categorisch' nieuwe methodes af die Uithoorn kunnen helpen, waaronder het iets langer rechtdoor vliegen vanaf de Aalsmeerbaan, in plaats van snel linksaf te draaien over Uithoorn. 'Veertig jaar inspraak heeft weinig opgeleverd. Geluidsgrenzen zijn verlegd en opgerekt,' aldus Nick Roosendaal.

Realisme

Groen Uithoorn pleit vooral voor realisme. 'We willen waken voor een te hoog verwachtingspatroon. Het is goed om een heel stevig signaal te geven aan de Tweede Kamer, hopelijk blijft dat hangen,' zegt Arjan Koopmans.

De raad en het college gaan 'op korte termijn' actie ondernemen richting de Tweede Kamer, de regering en Schiphol. Zo mogelijk gebeurt dit samen met Aalsmeer.

In hoeverre het initiatief effect heeft, blijft afwachten. Zoals de VVD al memoreerde: Uithoorn 'vecht' al veertig jaar voor goede afspraken en hinderbeperkende maatregelen. Die worden wel voorgesteld, maar kunnen niet allemaal worden uitgevoerd worden. De komende jaren mag Schiphol groeien, de groei zal voor een belangrijk deel worden 'afgehandeld' op de Aalsmeerbaan, zodat Uithoorn en Aalsmeer er last van hebben.

De gemeenteraad kwam donderdagavond strijdbaar over, maar dat is altijd zo als het om Schiphol gaat. Aan de ene kant heeft Uithoorn Schiphol als banenmotor keihard nodig, anderzijds nemen de lasten het op dit moment over van de lusten. Feit is dat Uithoorn een kleine speler is in een groot netwerk rond Schiphol.

Bekijk bericht op "www.dichtbij.nl/amstelland"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ex Wethouder VVD Verheijen Uithoorn was rabiaat voorstander groei Schiphol, Goed dat PvdA nu Signaal afgeeft ! ! Kwalijke rol manipulator Hans Alders