Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitgeest verliest schadeclaim Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 953 
|
 dichtbij.nl Editie N-Kennemerland 
hv_veiligheid_2285.jpeg

Door de Dichtbijredactie (Nieuwsblad de Kennemer)

UITGEEST - De Raad van State heeft de bezwaren verworpen die de AVBU indiende over waardevermindering van huizen door aanleg van de Polderbaan. Volgens de Raad heeft het Schadeschap Schiphol de claim terecht afgewezen.

Weliswaar constateert de Raad inderdaad dat de bewoners van Uitgeest er door de aanleg van de Polderbaan op achteruit zijn gegaan. Maar niet zodanig dat daardoor ook de waarde van hun woningen is verminderd. De Raad gaat akkoord met een omstreden onderzoek van het Schadeschap Schiphol naar de mogelijke waardedaling van de woningen.

Stelling
Volgens de Algemene Vereniging van Bewoners/Eigenaren Uitgeest (AVBU), die optrad namens 600 woningeigenaren, is dat onderzoek onjuist uitgevoerd. Daardoor heeft het de werkelijke waardedaling van de woningen in Uitgeest niet in beeld gebracht. Zo zou zonder de komst van de Polderbaan de waarde van de woningen in Uitgeest zelfs zijn gestegen.

Maar de Raad van State concludeert nu dat de vereniging dit betoog niet heeft onderbouwd. Ook andere verwijten over het onderzoek en de afwijzing van de schadeclaims door het Schadeschap zijn volgens de Raad niet aannemelijk gemaakt voor de Raad van State.

Bekijk bericht op "dichtbij.nl Editie N-Kennemerland"

Reacties op dit bericht