Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitbreidingsplannen Rotterdams vliegveld uitgesteld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 749 
|
 ad.nl 
me_vliegtuig_IMG_0633.jpg

Door Sandra Don

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft de aanvraag van een nieuw luchthavenbesluit uitgesteld. De luchthaven wil eerst zekerheid over de uitgevoerde MER, de milieueffectrapportage die moet worden ingediend bij de aanvraag.

‘Zestienhoven’ wil uitbreiden door het zakelijk profiel te versterken. Dit kan als de helikopterhaven – politie- en traumaheli’s vliegen vanaf Rotterdam – verhuist naar een andere locatie. Daarmee ontstaat meer vliegruimte die kan worden benut voor zakelijk vliegverkeer. De mogelijkheden van uitplaatsing worden momenteel onderzocht.

In de MER die voor Lelystad Airport is gemaakt, blijkt gerommeld te zijn met de cijfers van de geluidsoverlast voor de provincies Gelderland en Overijssel. Om uit te sluiten dat dit ook in de MER van RTHA het geval is, heeft het ministerie een onderzoek laten uitvoeren. ,,Het lijkt erop dat er niet dezelfde fouten zijn gemaakt’’, laat Steven van der Kleij, beleidsmanager van het vliegveld, weten. ,,Maar een second opinion moet 100 procent zekerheid bieden. We hopen uiterlijk medio februari hier uitsluitsel over te krijgen. Daarna zullen we alsnog een aanvraag doen voor een nieuw luchthavenbesluit.’’

Het ministerie heeft naar verwachting een jaar nodig om een dergelijk besluit vast te stellen. Dat betekent dat de uitbreidingsplannen van de luchthaven niet eerder dan medio 2019 uitgevoerd kunnen worden.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht