Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Uitbreiding vliegveld Lelystad Airport uitgesteld tot 2020

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 706 
|
 ad.nl 
wp_politiek_3707.JPG

De uitbreiding van Lelystad Airport wordt met minstens een jaar uitgesteld. Dat betekent dat het vernieuwde vliegveld pas op zijn vroegst in 2020 open gaat. Onder maximale druk de luchthaven in 2019 openen voor vakantievluchten is niet verantwoord, zei verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) vanmiddag op een ingelaste persconferentie. In de Kamer wordt verheugd gereageerd op het uitstel.

,,Ik wil verantwoord en zorgvuldig te werk gaan", aldus de minister. ,,2020 is realistischer." Haagse bronnen meldden al voor de persconferentie dat Van Nieuwenhuizen tot uitstel had besloten. ,,Ik laat me niet opjagen of afremmen. Ik zit hier om alle belangen af te wegen, niet alleen die van Schiphol. Die zouden liever gisteren dan vandaag doorgroeien.”

Tegen de uitbreiding van het vliegveld, dat 1 april volgend jaar zijn deuren zou moeten openen, is veel verzet. Doordat het vliegverkeer van en naar de luchthaven voorlopig laag moet blijven, vrezen mensen in de wijde omtrek voor geluidsoverlast. Aan eerder onderzoek hiernaar bleek veel te mankeren. ,,Ik span me in om het vertrouwen stap voor stap terug te winnen'', aldus de minister.

De luchthaven van Lelystad moet vakantieverkeer van Schiphol gaan overnemen. Lelystad zou op 1 april 2019 in uitgebreide vorm open gaan, maar dat wordt dus zeker een jaar later.

Zie via onderstaande link naar het originele artikel ook het interview met minister Cora van Nieuwenhuizen.Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht