Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Twijfels overleg Eindhoven Airport bij omwonenden

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1230 
|
 ed.nl 
gh_vliegtuig_030918_1902GN_Imgp2396.jpg

EINDHOVEN - De omwonenden van Eindhoven Airport, verenigd in de BOW, zullen niet zonder meer deelnemen aan een door de provincie te vormen uitvoeringsoverleg. Dit gremium moet de afspraken die gemaakt zijn over de groei van de luchthaven, onderdeel van het recent genomen kabinetsbesluit, gaan volgen en begeleiden.

"Als we alleen mogen aanschuiven om als excuus te kunnen worden gebruikt om dingen uit te voeren waar we het niet mee eens zijn, kunnen we de omgeving meer van dienst zijn door juist níet aan die tafel plaats te nemen", zegt BOW-voorzitter Klaas Kopinga. Ook vinden de verenigde omwonenden dat de bijeenkomsten van het uitvoeringsoverleg, anders dan die van de Alderstafel, openbaar worden. "Zonder openbaarheid heeft het voor ons geen enkele zin."

Hinder beperkt en/of gecompenseerd

Het uitvoeringsoverleg gaat zich onder meer buigen over de vraag hoe de hinder van het vliegveld kan worden beperkt en/of gecompenseerd. Ook het optimaliseren van vliegroutes is een onderwerp dat op het bordje van het uitvoeringsoverleg terechtkomt.

Volgens een woordvoerster van de provincie komt er uiterlijk medio december meer duidelijkheid over de samenstelling en werkwijze van het overleg.

Bekijk bericht op "ed.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Kees Kopinga is de man die het blijkbaar begrijpt. Inkapseling van bewoners, legitimatie van maatregelen en het binnenkamers houden van gevoelige onderwerpen. Geen vragen in de Gemeenteraad of tijdens een Algemeen Overleg van de 2e Kamer. Men is er immers in goed overleg met de bewoners uitgekomen en wat er nog verder elders wordt opgemerkt doet niet ter zake. Voor de clustervertegenwoordigers van de ORS zou dit een doordenker moeten zijn, maar ja een leuke onkostenvergoeding per jaar vertroebelt al snel een helder zicht op de werkelijkheid. Je moet je er maar voor willen laten lenen. Wegkijken en er iets aan overhouden.