Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Twijfel Kamer over zeebanen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 988 
|
 digikrant.noordhollandsdagblad.nl 
wp_politiek_3707.JPG

DEN HAAG - De Tweede Kamer blijft sceptisch over het idee van landingsbanen op zee. Er zijn vooral zorgen over de haalbaarheid en betaalbaarheid.

De VVD vindt het vooralsnog geen realistisch plan. De liberalen kijken wel met open vizier naar het onderzoek dat het ministerie van Infrastructuur laat verrichten naar de haalbaarheid van een luchthaven in de Noordzee. De resultaten worden begin volgend jaar verwacht.

D66 is al langer enthousiast over het idee om overlast van vliegverkeer te bestrijden door Schiphol (deels) te verplaatsen naar zee. CDA-Kamerlid Amhaouch heeft nog veel vragen. „We moeten wel kijken voor welk probleem dit een oplossing moet zijn. Groei of beperking van overlast?”

ChristenUnie-Kamerlid Bruins zegt positief te staan tegenover ’alle innovatieve ideeën die de overlast van omwonenden doet afnemen’. De PVV laat weten voor verdere groei van Schiphol op de huidige locatie te zijn.

Bekijk bericht op "digikrant.noordhollandsdagblad.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Dat is duidelijk: PVV en VVD afvoeren dus! CDA en D66 krijgen nu nog even het voordeel van de twijfel. In Japan lukte het trouwens uitstekend om vliegvelden in zee te plaatsen, bv. bij Kyoto.

Misschien is een drijvende constructie verankerd op de zeebodem een goedkopere oplossing? Wel ver genoeg uit de kust om niet de hinder daarheen te verplaatsen! En ook niet verder groeien, maar geleidelijk verminderen door veel hogere prijzen en andere mogelijkheden (treinen en internet) te creeren.

Geplaatst door Moi uit Wijk aan zee


Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

CDA en D66 zijn net zo fout over Schiphol als VVD. Bijna net zo fout als die enge Wilders en Baudet.
Stem gewoon partij dieren, dan wordt je geld niet afgepakt om aan milieuverpesters als de luchtvaart en de veeteelt weg te geven.