Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweet burgemeester Harderwijk raakt open zenuw Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 731 
|
 destentor.nl - 15-01-2019 
Lelystad_stationsgebouw_hvs.jpg

Door Teake Dijkstra

Met een tweet over Airport Lelystad - ‘Tijd voor oplossingen in plaats van tweespalt’ - heeft de Harderwijkse burgemeester Harm-Jan van Schaik onlangs onbedoeld op een paar tenen getrapt.

En hij had het zo positief bedoeld. Van Schaik had in de NRC de open brief gelezen aan premier Rutte van de stichting Lelystad Airport Moet Door en hij noemde dat in een bericht op twitter ‘een interessant geluid'. Hij voegde daaraan toe ‘Ook voor Veluwse gemeenten biedt de luchthaven zeker kansen'.

Dat was tegen het zere been van de tegenstanders. Aanvankelijk reageerde Van Schaik nog inhoudelijk op enkele vragen van actiegroep HoogOverijssel, zoals wat er dan zo interessant is en aan welke kansen de Harderwijkse burgemeester denkt.

Verschoven
Maar gaandeweg kwamen er meer stekelige reacties, met als basisgedachte dat deze burgemeester wel heel gemakkelijk praten heeft sinds de vliegroutes bij Harderwijk zijn verdwenen en zijn verschoven naar elders op de Veluwe en Overijssel. Ook Gemeentebelangen Apeldoorn reageert en verwijst naar onjuiste gegevens.

Van Schaik wist natuurlijk dat de weerstand groot is. ,,Een ander geluid is dan interessant. Maar je merkt dat je een open zenuw raakt als je maar de suggestie wekt dat er misschien ook positieve kanten aan zitten.’’

Toeristen
Positief is wat hem betreft de bereikbaarheid voor bedrijfsleven en toeristen; het vestigingsklimaat wordt beter, meent hij en het is handig voor bewoners die willen vliegen.

Hij pleit vooral voor constructieve gesprekken. ,,Maar open staan voor zo'n gesprek mag kennelijk niet. Mijn pleidooi om een eind te maken aan de tweespalt leidt op zichzelf al weer tot tweespalt.’’

Een tweet van Lelystad Airport? NEE: ‘Horen we u zeggen dat Harderwijk aanbiedt om laagvliegroutes over te nemen?’

Bekijk bericht op "destentor.nl - 15-01-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

Harderwijks vestigingsklimaat: hordes ondernemers uit vakantielanden vliegen naar Lelystad met vakantievluchten om hun bedrijven in Harderwijk te vestigen. Die werkgelegenheid hadden ze zelfs niet in Lelystad bedacht.

Geplaatst door anoniem1

Er is helemaal niks in harderwijk. Ben er ooit in een heel ver verleden wel eens een weekje op vakantie geweest,camping aan het veluwe meer.
Dat is wat daar is,toerisme op campings aan het veluwe meer. Voor de rest is het niet anders dan welk andere gemeente in Nederland met vergelijkbare omvang.
Maar ja,dat toersime gaat er met de komst van vliegtuigen natuurlijk ook niet beter op worden. Zeker in tent of caravan is het heel gehorig. En met zon mooi nieuw vakantie vliegveld vlakbij is de keuze om ergens anders wel de rust te zoeken snel gemaakt.
Ik vrees met grote vreze voor de economische toekomst van harderwijk.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Deze burgemeester spreekt duidelijk voor zijn beurt. Dit had hij nooit mogen tweeten.
Harderwijk met zijn vieze palingrokerijen draagt al het nodige bij aan de roetuitstoot in NL.
Harderwijk met zijn zogenaamde diervriendelijke Dolfinarium..........Tja als je zoiets durft te huisvesten in je stad he! Nee laat die verdomde Japanners maar jaarlijks honderden dolfijnen vermoorden (Taij) voor die ene trainbare dolfijn.

Dan zeg ik ‘dag burgemeester’ u weet niet waar u het over heeft,daar is de deur naar vertrek.