Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweede kwartaal rapportage BAS beschikbaar

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1640 
|
 Bezoek BAS 
hv_vliegtuig_2999.jpeg

De tweede editie van de kwartaalrapportage 2016 is beschikbaar via onderstaande link. Deze rapportage beslaat de periode van 1 februari tot en met 30 april 2016.

Bekijk bericht op "Bezoek BAS"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Als je de rapportages van BAS optelt, er wordt nu alleen per cluster een rapportage opgesteld en niet meer een landelijke, zie je dat het aantal mensen dat het afgelopen kwartaal t.o.v. het tweede kwartaal 2015 geklaagd heeft, is toegenomen met 570 van 1.236 naar 1.806 . Dat is een toename van 46%, waaraan elk cluster heeft bijgedragen. Het aantal vliegbewegingen (starts en landingen) is dit kwartaal t.o.v. van het 2de kwartaal 2015 met 7.795 vliegbewegingen toegenomen van 106.158 naar 113.953; een toename van 7,3%.

Geplaatst door anoniem

Interessante observatie.
Het lijkt erop dat extra groei een exponentiele toename van overlast geeft.
Is jammer dat bas geen totaal overzichten meer publiceert,een goed totaal overzicht krijgen van de hinder is nu een stuk lastiger.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

@ anoniem. BAS geeft wel verklaringen over de toenames van klachten en klagers, maar die liggen in de geest van "meer verkeer door onderhoud van andere banen en andere heersende windrichtingen." Ook vermeldt BAS het aantal vliegbewegingen per baan. Maar wat BAS niet laat zien is de toename van het aantal vliegbewegingen en BAS voert dat ook niet als mogelijk oorzaak van de toename van de overlast aan. Een toename van 7,3% meer vliegbewegingen lijkt mij ook niet geheel zonder betekenis voor de overlast. Daar komt nog bij dat het percentage iedere keer over een groter aantal wordt berekend, dus volgend jaar weer 7,3% is feitelijk een grotere toename. De toename van het aantal vliegbewegingen heb ik zelf moeten uitrekenen.

Geplaatst door Eveline Mulder uit Groet

Het aanvliegen vanuit de polderbaan over de gemeente bergen NH (ook schoorl/groet/camperduin) is drastig toegenomen.Doordat ze echt veel te laag aanvliegen denderen de vliegtuigen over de natuurgebieden. Het is echt niet ok dat ze zo laag aanvliegen en volstrekt niet nodig. Zeker bij de hargerpolder vallen deze gebieden allemaal onder beheer van natuurmonumenten. Dit kan niet zo doorgaan. Hoog overvliegen is geen probleem.Maar dit veroorzaakt echt verstoring van de vogelpopulatie bij de de Putte. En ook de mensen ondervinden erg veel last van deze te laag overvliegende vliegtuigen.