Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweede kamer wil onderzoek naar minimumprijs vliegtickets

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 698 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 30-06-2020 
vliegtickets
Vliegtickets - illustratie

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dat minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) onderzoek doet naar de vraag of er eisen kunnen worden gesteld aan de minimumprijs van vliegtickets. Nederland zou daarmee het voorbeeld van Oostenrijk kunnen volgen.

De Oostenrijkse regering kwam begin juni met een voorstel om vliegen te ontmoedigen door minimumprijzen op te leggen voor vliegtickets.

Volgens Kamerleden Paternotte (D66), Bruins (ChristenUnie), Kröger (GroenLinks), Laçin (SP), Kuiken (PvdA), Van Brenk (50PLUS) en Van Kooten-Arissen (Groep Krol/Van Kooten-Arissen), die de motie indienden, kan de coronacrisis ertoe leiden dat tickets voor lange tijd onder de kostprijs worden aangeboden, om op die manier slots zeker te stellen.

Het is nu aan de minister om te onderzoeken of een dergelijke maatregel opgelegd kan worden.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 30-06-2020"

Reacties op dit bericht


Geplaatst door ir. B. van Marlen uit Uitgeest

Volgens de VVD zal dit ook een ‘rot maatregel’ zijn, net als de 100 km/u.

Geplaatst door @kabinet_klm volg mij op twitter uit Badhoevedorp

Een minimum prijs is niet nodig. Ook een laatste stoel mag weg voor minimale prijs. Veel belangrijker is dat luchtvaart gewoon mee betaald aan energieheffing en btw. Als burger betaal ik duizenden euro’s aan stroom, gas en benzinebelastingen. De luchtvaart gooit zwembaden kerosine in boeings en betaalt NIETS. Deze symbolische maatregel van minimumprijs is hooguit om klm te bevoordelen tov prijsvechters en greenwashing, verder niets.