Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweede Kamer weegt baten luchtvaart toch zwaarder dan stikstofproblemen

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 605 
|
 volkskrant.nl - 24-02-2022 
1024px-Lelystad_Airport_control_tower.jpg
Verkeerstoren Lelystad Airport
Credit: Bennie91

Door Yvonne Hofs

Ondanks de milieuproblemen die vliegen veroorzaakt, wil de Tweede Kamer niet aansturen op krimp van luchthaven Schiphol. De rechtse fracties willen dat het kabinet ook de in financiële problemen verkerende regionale vliegvelden te hulp schiet. CDA en D66 lijken bovendien bereid hun strenge voorwaarden voor de opening van vliegveld Lelystad te heroverwegen.

Het eerste grote luchtvaartdebat in lange tijd maakt donderdag duidelijk dat de economische baten van de luchtvaart voor een Kamermeerderheid nog altijd zwaar wegen. De meeste fracties onderkennen dat Schiphol en de andere Nederlandse luchthavens significant bijdragen aan het stikstof- en klimaatprobleem, maar de oplossing daarvoor zien zij niet per se in een vermindering van het aantal vluchten.

Lees dit Volkskrant artikel verder via onderstaande link..............

Bekijk bericht op "volkskrant.nl - 24-02-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

INKTZWART SCENARIO VOOR REGIO ALKMAAR & KENNEMERLAND

Nu alle grote partijen in de TK het groeiverdienmodel van Schiphol toch steunen tekent zich voor onze regio een inktzwart scenario af.

De woon- en leefomgeving hier wordt bewust opgeofferd via een al geplaatst "Next-Gen" hoogfrequent laagvliegsysteem op de Polderbaan. Daarover wordt met geen woord gerept en de struisvogelpolitiek rond de gemeenteraadsverkiezingen viert hoogtij.

De politiek - op enkele lokale partijen na! - en vooral de (top-) bestuurders houden de bewoners volledig voor de gek met straks de dooddoener: "we hebben het niet geweten!" achter de hand.

Daarom: # STEM MASSAAL LOKAAL (minus UVP in UItgeest)!


Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Ik dacht dat de politici 'na' de corona crisis, het ook bij de politici langzaam doordringende besef dat er iets mis is met het klimaat en de steeds sterkere signalen dat een groot Schiphol helemaal niet zo goed is voor Nederland, een andere Schipholkoers zouden gaan varen. Maar ze zijn nog dommer en kortzichtiger dan ik dacht.

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

SNODE PLANNEN VAN GL-BURGEMEESTER HALSEMA TOT NU TOE VERBORGEN

Naast de STOPERA resideert burgemeester Halsema samen met de CvdK's (VVD en PvdA!) in NH en Flevoland in een nieuw METROPOOLBUREAU op de Zuid As. Deze drie topbestuurders maken de dienst uit binnen de door I&W en luchtvaartsector opgebouwde metropolitane bestuurstructuur - zonder enige democratische basis - die het groeiverdienmodel van Schiphol en satelietluchthavens moet veiligstellen. Via nieuwe "landsdelen" en Metropoolregio's elders wordt aldus vorm gegeven aan de gewenste "Holland Metropool", zoals in de toekomstvisie van de Royal Schiphol Group c.s. omschreven.
Niet toevallig zijn de burelen van de huidige - door een fraudeschandaal beschadigde - Landsadvocaat ook op de Zuid As te vinden. Via intensieve samenwerking van juristen bij I&W, de ambtenaren van het Metropoolbureau en dit kantoor van de Landsadvocaat wordt gezocht naar "geitenpaadjes" om de nieuwe Omgevingswet en bestaande milieuwetgeving te omzeilen en de Polderbaan en Kaagbaan hyperpreferent te maken met het "Next-Gen" hoogfrequent vliegsysteem: bewuste concentratie van de overlast aldaar om elders de grootschalige verstedelijking richting 20 miljoen inwoners van de Holland Metropool te realiseren.

Zo gezien lijkt het verhaaltje van genoemd GL kamerlid niet meer dan een goedkope verkiezingsstunt. Intussen werken de grote landelijke partijen GL, CDA, VVD, PvdA en D66 helaas allemaal mee aan de hierboven geschetste opzet. Opvallend is daarbij dat dit alles grotendeels buiten de media wordt gehouden en de gevoerde struisvogelpolitiek nergens aan de kaak wordt gesteld.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Blijf vooral dom doorvliegen met die vliegende klimaatslopers! Moedertje aarde stuurt al regelmatig de rekening, bosbranden, kustafslag, overstromingen……..
Negeer vooral de wetenschappers die keer op keer waarschuwen en met de alarmbel rammelen!
Krimp is bittere noodzaak, zsm!