Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Tweede Kamer keurt advies Alderstafel af’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1074 
|
 studio040.nl 
wp_politiek_3697.JPG

De Tweede Kamer is niet te spreken over het advies van oud-minister Hans Alders over de toekomst van Eindhoven Airport. Dat meldt het ED donderdag.

Volgens de krant kunnen PvdA, CDA, D66 en SP niet akkoord gaan met het advies. Ze vinden dat er onvoldoende draagvlak is voor het advies, omdat twaalf regiogemeenten en omwonenden het voorstel niet steunen. De vier fracties hebben samen een meerderheid in het parlement.

Deze week presenteerde Hans Alders het advies. Daarin staat dat Eindhoven Airport tot 2020 mag doorgroeien naar 43.000 vluchten op jaarbasis. Ook mogen er na elf uur 's avonds en vroeg in de ochtend extra vluchten bijkomen. Alders zat de afgelopen maanden met alle betrokken partijen om tafel om tot een definitief advies te komen.
De provincie, de luchthaven, de gemeente Eindhoven en bedrijven in de regio staan achter het advies, maar de omwonenden en twaalf regiogemeenten zoals Best, Veldhoven en Eersel zijn dus tegen. Zij vinden dat er groei van de luchthaven teveel geluidsoverlast veroorzaakt voor de omgeving.

De Kamerfracties van PvdA, SP, D66 en CDA vinden dat het advies nu nog niet kan worden behandeld. Zij zeggen dat staatssecretaris Mansveld nu een besluit moet nemen hoe het nu verder moet.

Bekijk bericht op "studio040.nl"

Reacties op dit bericht