Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tweede Kamer gaat over Schiphol vergaderen

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1709 
|
 meerbode.nl 
wp_politiek_3697b.JPG

Door redactie Aalsmeer

Aalsmeer – Op donderdag 7 en woensdag 13 september vinden er vergaderingen plaats van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu van de Tweede Kamer over Schiphol.

Op 7 september betreft dit een hoorzitting over Schiphol en ‘selectiviteit’ (ruimte houden voor zakelijk verkeer op Schiphol, de rest: vakantie/low-cost vluchten naar Lelystad en Eindhoven) en op 13 september staat een Algemeen Overleg Luchtvaart op de agenda. Hier komen zaken, zoals maximum aantal vluchten, geluidsoverlast, luchtverontreiniging en veiligheid voor de nieuwe luchtvaartbesluiten (LVB en LIB) aan de orde.

Een politicus heeft eens gezegd: “Schiphol belangrijk voor de omwonenden? Kijk eens naar de publieke tribune, geen kip te zien!” Nu het er om gaat spannen wil inwoner Leo Baarse (ORS bewoners vertegenwoordiger Aalsmeerbaan binnengebied) voorkomen dat een politicus zoiets ooit nog een keer kan zeggen. “Wat ons betreft moet de publieke tribune op 7 en 13 september vol zijn. Wij vragen inwoners dus op om op 7 en/of 13 september naar Den Haag te komen”, aldus Leo Baarse.

Wat, waar en wanneer

Het bezoekadres van de Tweede Kamer is Lange Poten 4. Hou er rekening mee dat u zich moet kunnen legitimeren en dat jas en tas bij de garderobe moeten worden afgegeven. De hoorzitting op 7 september is van 14.00 tot 18.00 in de Thorbeckezaal. Het overleg op 13 september is van 12.30 tot 15.30 uur.

Let op: U doet er goed aan de aanvangstijd vooraf nog eens te checken op de site van de Tweede Kamer.


Meer info over 7 september leest u hier

Meer info over 13 september leest u hier


Bekijk bericht op "meerbode.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door de Vries

"Wat ons betreft moet de publieke tribune op 7 en 13 september vol zijn."

Deels mee eens. Kost al met al toch 2 werkdagen om daar te zitten, terwijl je ook live mee kan kijken. Bovendien mag je toch niets zeggen op de publieke tribune.

Aan de andere kant oefent het misschien wel wat druk uit op die politici die weer leugens en onzin vertellen. En een bezoek aan de 2e kamer stond al in de planning, dus wie weet ga ik 13 september langs.

Geplaatst door Annoniem uit Heiloo

Ik zou er graag heengaan, echter vanwege mijn beroep als docent is het lastig om twee maal een complete klas studenten naar huis te sturen omdat ik hier bij wil zijn. En jammergenoeg sluit het onderwerp niet aan bij mijn vakken dus een klassen-uitje zit er ook niet in.

Wat misschien wel handig is, is om hier op deze site een duidelijkere oproep te plaatsen, door bijvoorbeeld de titel van het bericht aan te passen of een nieuw bericht te plaatsen met de oproep hiertoe. Wellicht zijn er genoeg andere mensen die hier wel heen kunnen gaan om de tribune vol te krijgen.

Geplaatst door Gerard uit Kastricum

Ik heb ooit op een volle tribune gezeten. Echt vol. Het ging niet over schiphol. De besluitvorming bleek al geheel voorgekookt. Al of geen publiek op de tribune maakt voor de beluitvorming niks uit. Als het in de media komt misschien wel. Maar dan moeten er echt veel te veel mensen komen. Paar duizend of zo. Dat gaat misschien helpen.

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

De publieke tribune hoeft toch niet vol te zitten, om te zorgen dat zij een keer hun gezond verstand gaan gebruiken? Ze moeten die 100 klachten eens gaan lezen die ik bij BAS ingediend heb dit jaar. Dan weten ze een hoop meer!

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

@
30 aug 2017 om 13:32:05
Geplaatst door Annoniem

Ik zou er graag heengaan, echter vanwege mijn beroep als docent is het lastig om twee maal een complete klas studenten naar huis te sturen omdat ik hier bij wil zijn.

Beste heer/mevrouw,
Precies wat u hier schetst laat al zien hoe dom de uitspraken zijn die dergelijke politici maken. Zulke mensen moet verboden worden ook maar ergens een beslissing over te nemen.

Geplaatst door An Oniem uit amsterdam

Check nu de fb pagina van Jan de Hoop. Hij heeft zojuist filmpje gepost met het geluid van een overvliegend vliegtuig op 1800 meter. Dit doet het nodige stof opwaaien. Laat uw stem svp ook horen

Geplaatst door Groene hart bewoner uit Groene hart

Schiphol kan krimpen door minder overstappers toe te laten. Overstappers veroorzaken nu meer dan 50% van de vluchten. Dat zal effect hebben op het netwerk, maar het loopt nu volledig uit de klauwen. Steeds meer herrie rond Schiphol, idem Groene Hart en in de toekomst ook elders in Nederland.

De overheid moet het vliegverkeer inperken aangezien de luchtvaart --unfair-- concurreert met andere middelen van vervoer (vanwege belastingvrijstellingen op tickets en kerosine). Daarnaast moet de luchtvaart ook een bijdrage gaan leveren aan de CO2 vermindering. Dit is een taak van allen, dus ook de luchtvaart, geen uitzonderingen meer.

We kunnen dit echt wel keren. Maar dit gaat niet vanzelf. Kijk maar naar Groningen (vermindering gasproductie). Het kan echt!

Iedereen heeft de mogelijkheid en vrijheid om zelf de lokale en landelijke politiek (kamerleden) te benaderen. Doe wat!

Een goed begin: ga petities ondertekenen op petities,nl en zoek contact met politici.

Zelf heb ik enkele maanden geleden lokaal contact gezocht met mijn partij. Mijn gemeente doet inmiddels mee met https://ikstemvoorstilte.nl.

Het draagvlak wordt steeds groter in Nederland.

Aan het werk allemaal!

Geplaatst door JeeWee uit Hoofddorp

@ Groene hart bewoner
Zelf heb ik een klacht ingediend bij Amsterdamse waterleidingduinen. Zij verkopen rust op hun site die je er dankzij Schiphol eigenlijk niet meer krijgt. Je moet voor dit gebied nog betalen ook. Dus zeg ik voorlopig ziet u mij er niet meer en als u dat een probleem vind dan meldt u zich maar bij de overheid of Schiphol. Je kunt gewoon wegblijven of het laten weten. Dat is voorlopig mijn actie. Gister heb ik echter heel de dag achter de computer gezeten om allerlei instanties van mijn ongenoegen op de hoogte te stellen. Dit vanuit Hoofddorps standpunt. Vroeger ging ik graag naar Noord-Holland, maar dat is helemaal naar de klote geholpen sinds de Polderbaan.
Het Groene Hart daar moeten ze zeker vanaf blijven. Schiphol zit er al veel te veel. Tijdens de renovatie van de Kaagbaan hebben we gezien waar het naar toe kan gaan als niemand iets zegt.