Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Twee vliegtuigen op Schiphol naderden elkaar en maakten doorstart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 715 
|
 nu.nl - 16-04-2019 
hv_veiligheid_2284.jpeg

Twee vliegtuigen op Schiphol zijn elkaar op maandagochtend 25 maart te dicht genaderd vlak voor een landing. Het ging om de Airbus A350 van China Airlines en een Boeing 777 van Emirates. Beide toestellen moesten de landing afbreken.

Dat meldt NH nieuws, op basis van informatie van Casperflights. Het China Airlines-toestel maakte op 25 maart eerst een doorstart, waarna het vervolgens voor de tweede keer probeerde in te voegen op de landingsbaan. Die landing mislukte opnieuw en het vliegtuig week uit naar het Duitse Düsseldorf.

Vlak voor de Airbus A350 naar Duitsland vloog, maakte de Boeing 777 van Emirates een uitwijkende beweging, zodat het niet te dicht bij de Airbus 350 zou komen. Ook de Boeing moest een doorstart maken, maar deze kon na een tweede poging wel landen op de landingsbaan.

De dag ging gepaard met krachtige windstoten. Verscheidene vluchten werden daardoor vertraagd of geannuleerd

Een woordvoerder van Luchtverkeersleiding (LVNL) kon niets vertellen over het voorval, vanwege het lopende onderzoek. Het voorval is door de LVNL gemeld bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Bekijk bericht op "nu.nl - 16-04-2019 "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Anoniem

Jammer, het begon met angst door de vleigtuigen. Nu is in om gegaan in woede en hoop dat ze tegen elkaar klappen.

Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Anoniem...Het gaat een keer gebeuren natuurlijk...en dan eens zien
hoe de reacties zullen zijn. Om een doorbraak te bereiken bij deze megalomane sector zou je het bijna wensen.

Geplaatst door Anoniniem

Janna, het klinkt bizar, maar ik droom er zelfs van, wat een woede als ik naar bed ga met de herrie en ‘s nacht wakker ben van die herrie. Ik sta te juichen als ze eindelijk een keer gestraft worden door hun eigen succes.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

Ik hoop niet dat er een botsing zal gaan plaatsvinden. Er wonen ook nog mensen op deze routes die er niet om vragen om een vliegtuig op hun hoofd te krijgen.
Dat het gaat gebeuren is wel duidelijk gezien de ommezwaai van de minister in ‘dossier lelystad’.


Geplaatst door Janna uit Amsterdam osdorp

Anoniem...Zo bizar is het niet, ik droom ook regelmatig dat ze in de buurt neerstorten...De angst zit er goed in, alhoewel ik me dat niet bewust ben. Mijn onderbewustzijn is er blijkbaar wel mee bezig.


Geplaatst door Annelie uit Amstelveen

Ik hoop ook dagelijks dat er eentje neerstort..echt waar. Onrecht maakt diepe gevoelens van vergelding los. Die emoties alleen al zijn een rede om stinkhel airport aan te klagen, zware emotionele schade. Schoftentuig die nog vindt dat ze zich aan de regels houden ook.

Geplaatst door sara

Ik zag er dus laatst twee elkaar missen op ik denk 300 meter ( ik kon ze beide goed onderscheiden dus zaten ze tussen de 600 en 1200 meter hoogte.

Geplaatst door sara

Lieve mensen... dit kan toch niet waar zijn! Dat wij als burgers van nederland hopen dat het mis gaat. Een ongeluk betekent dat mensen hun geliefde verliezen of dat mensen levend verbranden in een flat ( is gebeurd). Ik dacht letterlijk toen ik het zag, jammer het wordt tijd. Ongeacht dat ik er letterlijk vlak bij stond. Ik wil zo helemaal niet denken. Dit het betekent dat onze grenzen zo zijn overschreden.