Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Turkish Airlines vaker per week naar Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1013 
|
 nu.nl 
me_vliegtuig_IMG_0334.jpg

Turkish Airlines gaat vaker van en naar Schiphol vliegen. Vanaf juli volgend jaar biedt de Turkse luchtvaartmaatschappij wekelijks tien retourvluchten aan tussen Istanbul en Amsterdam, in plaats van de huidige zeven vluchten.
Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Turkish Airlines heeft naar eigen zeggen tot de uitbreiding besloten in verband met de sterke vraag naar vliegreizen tussen Nederland en Turkije.

Daarnaast biedt het bedrijf in Istanbul overstapmogelijkheden naar een flink aantal verre bestemmingen. De Turkse luchtmaatschappij is op dat terrein een steeds geduchtere concurrent voor gevestigde branchegenoten als KLM.

Door: ANP

Bekijk bericht op "nu.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer

En daarmee wordt de eerste stap gezet om van Schiphol een dependance te maken van Istanbul die met zijn toekomstige mega luchthaven (waar nu voortvarend aan wordt gebouwd ) de alom geroemde hub functie van de KLM zal gaan overnemen. Deze hub functie die in samenwerking met Schiphol succesvol is ingevuld zal verschralen en gaan naar o.a. Istanbul en Dubai. De veel geroemde banenmotor van Nederland zal daarmee ontmaskerd worden en daarmee passen in het rijtje van o.a. de Betuwelijn, Hoge Snelheidslijn enz.