Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Transavia wil naar Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 1266 
|
 De Stentor 
Transavia wil naar Lelystad Airport

LELYSTAD - Transavia wil uitbreiden naar Lelystad Airport. Vanuit de polder wil de luchtvaartmaatschappij vliegen op een aantal vakantiebestemmingen.

Lelystad moet vanaf 2018 vakantievluchten overnemen van de overvolle nationale luchthaven Schiphol en wordt daarom uitgebreid. Transavia is volgens woordvoerdster Marisca Kensenhuis 'zeer geïnteresseerd' in vliegen op Lelystad, naast de vluchten die de luchtvaartmaatschappij al uitvoert vanaf Schiphol. Kensenhuis: ,,Vliegen vanaf Lelystad mag niet ten koste gaan van onze positie op Schiphol.'' Het streven om gedeeltelijk vanuit de polder te vliegen, past in het streven van de prijsvechter om flink te groeien binnen Europa. De maatschappij, onderdeel van Air France-KLM, wil in 2020 10 miljoen passagiers per jaar vervoeren en 1 miljard euro omzet behalen. Transavia vliegt nu in Nederland op Schiphol, Rotterdam, Eelde en Eindhoven. Lelystad wordt mogelijk de vijfde luchthaven in Nederland. Onder het aanbod van Transavia vallen tientallen bestemmingen in Europa, daarnaast wordt gevlogen op Tel Aviv, Dubai en Kaapverdië.

Zaterdag in de Stentor uitgebreid aandacht voor Lelystad Airport. Uit een rondgang blijkt dat de meeste luchtvaartmaatschappijen nauwelijks interesse hebben in het Flevolandse vliegveld.

Bekijk bericht op "De Stentor"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

Transavia is volgens woordvoerdster Marisca Kensenhuis 'zeer geïnteresseerd' in vliegen op Lelystad, naast de vluchten die de luchtvaartmaatschappij al uitvoert vanaf Schiphol.

Yup,het is niet het ontzien van Schiphol.
Het is slechts ruimte voor meer groei.
Meer vliegroutes, nog meer laag vliegen met al dat kruisende verkeer dat elkaar omlaag drukt.

En klm heeft in de toekomst geld over om nog meer vliegroutes op te zetten lees ik in een ander artikel op deze site.
Dacht dat men vliegroutes opzette om geld te verdienen, maar blijkbaar kost het geld.