Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Transavia sluit vertrek uit Nederland bij nachtsluiting niet uit

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 275 
|
 dagblad010.nl - 19-04-2023 
me_vliegtuig_IMG_0709-800x600.jpg

Transavia-topman Marcel de Nooijer sluit niet uit dat de luchtvaartmaatschappij uit Nederland vertrekt als de nachtsluiting van Schiphol er komt. Dat zei hij tijdens het radioprogramma Sven op 1. "Ik denk dat wij op een tijdpad zitten dat we niets uitsluiten", aldus De Nooijer.

"We zullen altijd in elke situatie moeten nakijken: wat zijn de oplossingen?", reageert hij op een vraag van presentator Sven Kockelmann over de mogelijke gevolgen van een nachtsluiting. De topman benadrukt daarbij de Nederlandse basis van de luchtvaartmaatschappij en de groei die Transavia in Nederland heeft doorgemaakt. "Het is niet een abc'tje om dat in een keer op te pakken en ergens anders neer te zetten. Dat kan grote consequenties hebben."

Transavia verzet zich hevig tegen de plannen voor een nachtsluiting van Schiphol, bedoeld om de geluidsoverlast en CO2-uitstoot te verminderen. Volgens De Nooijer is een nachtsluiting onnodig, onder meer omdat de nieuwe vliegtuigen van de maatschappij stiller zijn dan de huidige toestellen. Ook waarschuwt de topman voor de gevolgen voor de betaalbaarheid van vliegtickets als Schiphol 's nachts zou sluiten.

De nachtvluchten zijn belangrijk voor het verdienmodel van de luchtvaartmaatschappij. Transavia wil drie keer per dag opereren, legt de topman uit. "Want dat betekent dat we zoveel mogelijk stoelen kunnen vervoeren en daarmee houden we vliegen betaalbaar. En daar is de nacht een heel belangrijk onderdeel van."

Transavia heeft volgens De Nooijer 73 procent van alle nachtslots - tussen 24.00 uur en 05.00 uur in de ochtend - op Schiphol. "Wij zijn de grootverbruiker in dat gedeelte."

Door: ANP


Toevoeging redactie vlieghinder.nl.
De baas van Transavia is vandaag (19-04-2024) ook geïnterviewd door het FD. Naar aanleiding hiervan heeft SchipholWatch een commentaar geschreven. Dit commentaar kunt u hier lezen. Het artikel in het FD gaat schuil achter een abonnement drempel. Voor de lezers die geen abonnement hebben, uit de tekst van het commentaar van SchipholWatch is goed op te maken waar het in het FD artikel over gaat.

Bekijk bericht op "dagblad010.nl - 19-04-2023"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Marcel beekman uit Almere

Het Empathieloze Topmannetje van Transavia zit te janken in de media! Als Schiphol moet krimpen met o.a. nachtvluchten dan gaan wij naar het buitenland! WAT EEN GRANDIOOS NIEUWS! Wij zeggen Topmannetje neem je rotzooi en je giftige vliegvloot, leugens, nachtvluchten, sprookjes, wankelende business plannetjes maar lekker mee! Wij zwaaien jullie massaal uit hier in de grote regio rondom Schiphol! BEGIN IS GEMAAKT SCHIPHOL GAAT KRIMPEN! DAAAGGGGGG TRANSAVIHEL

Geplaatst door Ms uit Amsterdam

Daaaaaagggg. We zullen jullie NIETTT missen. Doe je ding. Heel zwak om op deze manier proberen druk uit te oefenen op de staat. Niet dat het gaat lukken hoor.
Topmannetje woont niet onder een route van shithol. Dat is duidelijk.