Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Transavia ook in Nederland klaar voor groei

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1321 
|
 telegraaf.nl 
tb_vliegtuig_PH-HSC.jpg

SCHIPHOL (AFN) - Transavia gaat vanaf komend voorjaar ook in Nederland stevig groeien. In de zomerdienstregeling voor 2016 zijn 450.000 extra stoelen beschikbaar, wat neerkomt op een toename met 6 procent. De budgetdochter van Air France-KLM zet vooral in op belangrijke zakelijke bestemmingen.

Waar de Franse zustermaatschappij al langer sterk groeit, hield Transavia Nederland de capaciteit de laatste jaren stabiel. Het bedrijf presenteerde in januari ambitieuze groeiplannen maar daarvoor moest wel eerst flink worden bezuinigd. ,,Met het verlagen van de kosten zetten we goede stappen'', zei directeur Mattijs ten Brink dinsdag.
De extra capaciteit wordt met name gebruikt om zakenreizigers een ruimere keuze aan vertrektijden te bieden. Boedapest, Rome, Wenen en Berlijn bijvoorbeeld worden vanuit Rotterdam straks twee keer per dag aangevlogen. Ook op routes van Eindhoven naar Kopenhagen en Barcelona gaat de frequentie omhoog.

Vluchten
Daarnaast breidt Transavia het aanbod aan vluchten naar zonbestemmingen verder uit. Nieuw vanaf Amsterdam zijn Dubrovnik en Bergerac. Ook worden meer vluchten aangeboden naar Tel Aviv en populaire vakantieoorden in Spanje, Italië en Portugal. De komende maanden wordt de uitbreiding van het zomerschema verder ingevuld.
Transavia Nederland wil over vijf jaar minimaal 10 miljoen passagiers per jaar vervoeren, tegen 6,5 miljoen in 2014. Daarvoor wordt de huidige vloot van Transavia in die periode uitgebreid van dertig naar veertig vliegtuigen. Volgend jaar neemt het bedrijf drie nieuwe vliegtuigen in gebruik, aldus een woordvoerster

Bekijk bericht op "telegraaf.nl"

Reacties op dit bericht