Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tot 2023 gebeurt (bijna) niks in de Nederlandse luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 950 
|
 upinthesky.nl 
hs.png

Door Eva Schouten en Joeri van Ormondt

2020 had het magische jaar moeten worden; dan zou Schiphol verder kunnen groeien dan 500.000 vliegbewegingen en Lelystad Airport zou eindelijk echt opengaan voor groot handelsverkeer. Beide liggen onder vuur, wij houden het op 2023 voordat het magische jaar voor de Nederlandse luchtvaart daar is.

Lelystad
Medio december zette de minister van Infrastructuur en Waterstaat de deur op een kier voor verder uitstel van de opening van Lelystad door te zeggen dat opening in 2020 ‘steeds ingewikkelder’ wordt. Dat is Haags voor: dat gebeurt waarschijnlijk niet. Brussel krijgt de schuld, want daar vinden ze dat ook nieuwe toetreders toegang moeten krijgen tot de luchthaven. Stel dat Lelystad voor 2023 opengaat, dan is daar ruimte voor gemiddeld minder dan één retourvlucht per uur. Die beperking is er dankzij de huidige indeling van het luchtruim. Toestellen moeten lang relatief laag vliegen om niet in de clinch te komen met de aanvliegroutes naar Schiphol. Hierdoor hebben omwonenden in een veel grotere straal rond Lelystad te maken met het geluid. Vooral de groep die verder weg van het vliegveld woont, roerde zich de afgelopen tijd. Het was de voornaamste reden voor de minister om de opening al uit te stellen tot volgend jaar.

Luchtruim
De herindeling van het luchtruim zit al lang in de planning. Als die een feit is, kunnen de toestellen richting Lelystad langer hoger blijven vliegen en hebben minder mensen ‘last’ van de vliegtuigen. Na de herindeling van het luchtruim kan Lelystad op termijn maximaal 45.000 bewegingen faciliteren in plaats van 10.000; de capaciteit verviervoudigt ruim............

Lees verder in het originele artikel via onderstaande link............

Bekijk bericht op "upinthesky.nl "

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rick van Helden uit Alphen aan den Rijn

Mensen, Schiphol ligt al honderd jaar in de Haarlemmermeer. Volgens mij zijn alle klagers er later gaan wonen. Jullie vergeten dat de Nederlandse economie er goed op draait. Velen verdienen er hun brood. Verder lekker vergeten dat je zelf ook in een toestel stapt voor je vakantie ver weg. Lekker doorgaan met zeuren, zijn we goed in als Hollanders.
Groet uit Alphen aan den Rijn.

Geplaatst door M. uit Heemskerk

Beste Rick van Helden,
Ik woon mijn hele leven al in Heemskerk, bijna dagelijks wordt ik knetter gek van die als maar toenemende herrie van steeds groter wordende vliegtuigen en ook steeds meer, er zit soms geen adempauze tussen.
Gisterochtend 6 uur (zondag) was weer een hel, mijn hele slaapkamer resoneerde door die k.t vliegtuigen, mijn hele zondag was weer naar de kl.ten, de hele dag was het herrie. Ik ging zelfs fietsen met oordoppen in, dat geeft wel aan dat ik het goed zat ben. Mensen die er geen last van hebben begrijpen mij niet. Die polderbaan hebben ze pas in 2004 neergeleg, dat hadden ze nooit moeten doen.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen


Geplaatst door sara

@Rick van der Helden: Ik hoop dat u hier een statement maakt om reacties uit te lokken en dit niet serieus meent. Zo ja: Ik ervaar dit als zeer kwetsend. Ik ben nog geen honderd, maar woon wel mijn hele leven hier, en de situatie is voor mij persoonlijk de laatste twee jaar onhoudbaar.

Dat komt omdat Schiphol vol is en niet meer kan groeien de z.g. limiet is bereikt. Als je een maatbeker hebt van 100ml -Nederland is een klein land- kan er misschien, als je hem tot de nok vult toch wel 120ml in. Maar dan houd het op, dat moment is nu voor Schiphol. Hier hoef je geen consultant te zijn of wetenschapper, dit heet boeren verstand: als je hier woont ervaar je dat. Veiligheid, milieu komen in het geding en de gedupeerde mensen trekken het echt echt niet meer. Daarvan ben ik er een van: kan nergens heen, moet verhuizen. Dat vind ik heel moeilijk, ik woon in een fijne buurt met familie en vrienden om me heen. Maar kan niet hier blijven wil ik functioneren. Nachtrust naar de klote zeker 3 keer per week. Dat heeft consequenties. Bv met minder dan drie uur slaap op een sollicitatie aankomen, het niet worden omdat ik niet inhoudelijk kon presteren. Ik ben iemand die acht uur slaap nodig heeft, raar he? Ik vind een nachtrust een recht. Als mijn buren in de nacht muziek zouden opzetten ( door de week en wel zo vaak als ik wakker word van vliegtuigen kan ik de politie opbellen, maar dat zouden ze nooit doen, want het zijn fatsoenlijke mensen, Schiphol en de overheid zijn dit niet. Er wordt niet gehandhaaft. Want ze geven er niet om, we hebben een instantie ( de wassen neus die BAS heet) waar je naar kunt bellen, maar er wordt niks met de klachten gedaan ( enorme stijging van klachten de laatste jaren soms wel 200%.. maar we bestaan niet, hier zijn radeloze ouders van kinderen bij die niet kunnen slapen!!!!! om half negen tot half elf is er een start piek, kinderbedtijd dan!!). Voor de rest: er is altijd geluid, ik wen er niet aan, oordopjes helpen niet. Machteloosheid en woede dagelijks- zeker door -de weet; binnen een straal van 10 km van Schiphol is er een aanzienlijke inslag op de gezondheid. Ik woon op 5 km hemelsbreed (en ze komen als een bepaalde baan in gebruik is met 350 meter over ons heen geraasd). Ik durf met zekerheid (als wetenschapper) te zeggen dat Ultrafijnstof emissie door vliegtuigen het nieuwe asbest gaat is.

Ik zou het op prijs stellen als mensen geen last hebben van Schiphol tenminste een beetje empathie tonen voor mensen die wel in deze situatie zitten en er mee om moeten gaan. Zeker niet zo bot zeggen dat we ''klagers zijn''' en er maar niet hadden moeten gaan wonen.

Verhuizen uit je geboorteplaats is best een ding weet u. Je moet er wel even de middelen voor hebben! O ja en ik wil graag naar het oosten gaan... maar daar komt Lelystad met laagvliegroutes, als we niet heel erg ons best doen dit te voorkomen... . Als u met me wil ruilen, Alphen aan de Rijn? Wie weet. Kan je dan om 22:30 gaan slapen en gewoon om 7:00 de dag beginnen?

Geplaatst door sara

PS ik zelf ga NOOIT meer zomaar vliegen, mijn beste vriendin werkt nu twee jaar in zuid Afrika en ik kan goed koop er heen, maar dat ga ik niet doen. Ik zou het alleen doen als het echt nodig was bv voor werk of emigratie, zeker niet voor een goedkope zon vakantie. De mensen die hier op deze blog zijn zullen absoluut niet zomaar in een stinkstaaf stappen, daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken. En hoezo moet kan een bedrijf alleen maar gezond zijn als het groeit? Schiphol moet gewoon terug naar de 100ml, geen nacht vluchten, geen spot goedkope vliegreizen meer en geen hub functie. Of er gebeuren ongelukken het is aan de Nederlandse burgers.

Geplaatst door jan Griese uit Amstelveen

@Sara : chapeau voor uw zeer ter zake reacties ! vr gr

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Rick van Helden probeert te choqueren (om wat voor reden dan ook) of hij is echt zo dom en slecht geïnformeerd. In beide gevallen is het niet zinnig om op de post van Rick te reageren. Dat Schiphol/overheid zich aan wetten en afspraken moeten houden, komt bij dit soort mensen niet op.
Mijn advies: Niet meer reageren, laat Rick verder maar in zijn eigen sop gaar koken.

Geplaatst door Sara

Waarschijnlijk het verstandige ding om te doen. Het is alleen wel de gangbare mening van een zeer groot deel Nederlanders. Helaas.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

@Sara: Dat is waar en helaas stimuleert een deel van de politiek (VVD en PVV) en de Schiphollobby dit soort denken, maar het zet niet echt zoden aan de dijk om dit soort mensen individu voor individu duidelijk te maken hoe het wel in elkaar zit.

Geplaatst door jan Griese uit Amstelveen

@Sara: Je weet toch dat het door de overheid/ministerie opgezette Motivaction-onderzoek als uitslag had: 65 % der Nederlanders is TEGEN MEER GROEI OP SCHIPHOL (OF WAS HET TEGEN
ALLE LUCHTVAART groei in NEDERLAND). DAT WAS EEN ZEER SENSATIONELE UITSLAG .

Dus maak je niet druk om de rest. Er zullen altijd wel EGOtrippers , Avonturiers , en idem een stel Sociopathen blijven .


Geplaatst door sara

Ik hoop het :) (@Jan Griese) enerzijds is er een omslag! Anderzijds, ik praat zo veel mogelijk met onbekende mensen over dit onderwerp en tot mijn grote schrik en ontsteltenis; ik vang meestal bot. Dan heb ik toch weer een persoon voor me die me wezenloos aankijkt en zegt ''Nee hoor ik wil gewoon naar de zon'' ''Zolang er geen alternatieven zijn..'' ?'' . Dus opeens kun je alleen per stinkstaaf op vakantie, er zijn geen andere opties. Ook al breng ik het voorzichtig. Of zeg ik dat ik zelf niet meer ga vliegen en naar ander vermaak zoek om er even uit te zijn. Of zeg ik dat je niet perse naar Toscane met het vliegtuig hoeft in de mei vakantie ( Er moet namelijk zeker 6 keer op vakantie gegaan worden per jaar brijvoorkeur: Bali -Toscane steden tripje, skiën en nog een festivalletje en last minute all-inclusief naar de zon in de herfst, ja het is toch betaalbaar...

Ik moet maar gaan verhuizen en het kan ze werkelijk niet schelen of de aarde er aan gaat of dat hun kinderen misschien wel helemaal niet nooit meer op vakantie kunnen gaan. Laat staan dat er mensen last hebben van het geluid. Ik hoop dat deze mensen zich straks gaan schamen.. big time!!! Overigens: https://www.npostart.nl/lebbis/28-12-2018/BV_101390633. De bovengrens. voor wie hem nog niet gezien heeft alleen nog vanavond te bekijken. Dit is denk ik waar het om gaat, fijne avond!

Geplaatst door Anoniem1

Tot 2022-2023 gebeurt er ook niks op innovatief medsich gebied (embryo en stamcel) terwijl daar voor nederland enorme kansen liggen.

Lees je nooit iets over.

Wel elke keer de noodklok over de luchtvaart sector,maar sectoren die veel meer kansen bieden en waar nederland die laat liggen,daar lees je nooit over.

Nederland wordt steeds dommer.

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ha Rick zullen we voor jouw huis een 8 baans snelweg aanleggen, daar dag en nacht vrachtauto’s laten rondscheuren zonder uitlaat of katalysator, dus veel herrie, stank en ongezonde vervuiling. Maar klagen mag niet, want er lag al een weg en je bent er zelf gaan wonen.
Oja en volgend jaar wordt het nog even 20% meer..

Ps als je tegen klagers bent, klaag dan niet over mensen die terecht ergens een punt van maken.

Geplaatst door Michel uit Wijk aan zee

@rick van belden,

Destijds woonde ik in Heemskerk, was toen een leuk dorp ..........en daar kwam de Zwanenburgbaan.
Na jarenlang die teringherrie en uitstoot te hebben moeten trotseren verhuisd naar een leuk badplaatsje aan de kust..........en daar kwam de Polderbaan.

Ik woon bijna 40 KM bij Shithol vandaan en we zijn 10 jaar verder dagelijks komen hier nu zoveel vliegtuigen over dat fatsoenlijk wonen onmogelijk is.
De starters of landers krijg je hier te verduren, die landers komen niet op 3 km over nee het liefst op 602 mtr. kunnen we niet klagen dat ze te laag vliegen.......
Starters van zowel de Zwanenburgbaan ( in de zuid ) en Polderbaan ( in de noord) produceren zoveel uitstoot en herrie dat ik en inmiddels mijn gezin verkassen. Ik probeer mijn kinderen te beschermen tegen die uitstoot van gif en die lichaam en geest slopende herrie.

Kijkt u even de kwartaalreportage na van BAS voordat u hier reageert met ‘ishithol was hier eerst’.


Geplaatst door Jaap uit Bussum

Het is waar dat velen hun brood met luchtvaart verdienen. Het is alleen zo, dat luchtvaart en alle economische bedrijvigheden die hier uit voortvloeien nog decennia van fossiele brandstoffen afhankelijk blijven. Dat lijkt mij geen robuuste basis om economisch afhankelijk van te zijn.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

@Sara, Dank je voor je reactie! Ja We weten soms van gekkigheid niet , hoe we moeten leven, en Wat we nog moeten scoren ! Net Lebbis bekeken, .. De Dooddoener: ZO BEN IK NU EENMAAL ..
Ik kende iemand, die verhuisde naar een stiller deel van de stad, Na 8 mnd ging ze weer terug naar de Kinkerstraat .. Ze miste het gieren van de Tram.. Ik heb een tegeltje hangen in mijn toilet:

DE MOOISTE DINGEN ZIJN GRATIS ! Fijne Dag Jij ook , Dag, Jan

Geplaatst door sara

@Jan Griese, Ja we zijn allemaal verschillend. Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is andere waardes op te zoeken. Lebbis zijn betoog past daar heel goed in, we gaan het niet buiten ons zelf vinden. Het enige dat we echt nodig hebben is vriendschap, liefde en gezondheid. We willen verbinden. Ik denk dat de vliegreizen echt een status symbool zijn. Tenminste dat merk ik heel erg. Het gaat om laten zien dat je op vakantie bent geweest. Maar als je vraagt wat heb je beleeft ? of meegemaakt valt het eigenlijk wel tegen.

Ik hoop echt heel erg dat er een verandering zal vinden zo gaat het niet goed. Inderdaad, investeren in kennis economie! Er worden heel veel onderzoekers opgeleid, maar er zijn vrij weinig mogelijkheden voor het vervolg. Ik schat dat er van de 100 PhD's er ruimte is voor tien wetenschappelijke trajecten. Het betekent niet dat er geen werk is, je kunt absoluut de skills gebruiken in een andere richting. Maar de opleiding, de opgebouwde kennis gaat wel verloren. In Schiphol te blijven investeren, is inderdaad dom, als wedden op een oud race paard omdat het zo goed was in het verleden. Ik denk soms hoopvol, het lost zich zelf wel op, aan de andere kant er gaat gewoon te veel verloren, slechte gezondheid door luchtvervuiling is onomkeerbaar. Ook een ongeluk of een uitgeholde economie.