Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Topman Schiphol: voor 30 euro naar Barcelona is onverantwoord

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1129 
|
 nrc.nl 
schiphol_DSC_3246.JPG

Door Mark Duursma

Supergoedkoop vliegen is maatschappelijk onverantwoord vanwege de milieuschade die vliegen veroorzaakt. Dat zegt Schiphol-topman Jos Nijhuis in een interview in NRC. Nijhuis: “Ik vraag me af of het maatschappelijk verantwoord is om voor 30 euro heen en weer te vliegen naar Barcelona. Persoonlijk vind ik dat dat niet moet.” Budgetmaatschappijen als easyJet, Vueling en Transavia zorgen mede voor een onverwachte sterke passagiersgroei op Schiphol dit jaar.

Nijhuis zou graag zien dat snelle en frequente treinen veel vluchten van Schiphol naar Parijs, Londen en Berlijn overnemen. “Als we minder van die korte vluchten vanaf Schiphol hebben, komt er capaciteit vrij voor langere vluchten.” De winterdienstregeling van Schiphol, die zondag is ingegaan, bevat twaalf bestemmingen in Frankrijk, tien in Duitsland, één in België en één in Luxemburg.
Schiphol is gastheer van de driedaagse conferentie Airports Going Green, waarbij luchthavens samenwerken om duurzamer te worden. Schiphol is wereldwijd een van de koplopers in het terugdringen van CO2-emissies. Toch neemt de uitstoot per passagier toe: van 1,65 kilo CO2 per passagier vorig jaar naar 1,88 kilo als ambitie voor dit jaar. Volgens Schiphol komt dat door de bouw van het Hilton hotel en de centrale veiligheidszones in 2015.

Lees hier het volledige interview met Jos Nijhuis: ‘Amerikanen kunnen van ons leren’

Bekijk bericht op "nrc.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Hier spreekt de redder van ons klimaat en de overlast. Dat met HSL treinen is juist, alleen niet als het komt uit de mond van iemand die willens en wetens een Schiphol beleid voert gericht op ongebreidelde groei en dit faciliteert.

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Vraag me af wat Jos Nijhuis zelf betaalt indien hij naar bijvoorbeeld Barcelona vliegt..........
Misschien ook wel de 30 Euro of misschien wel helemaal niets..............

Kiloton boter op zijn hoofd en een hele lange neus.

Budgetmaatschappijen als easyJet, Vueling en Transavia zorgen mede voor een onverwachte sterke passagiersgroei op Schiphol dit jaar.

Onverwacht?
Natuurlijk niet onverwacht, bewust voor gekozen!
Hoe meer toestellen de luchthaven aandoen, hoe meer geld.
Dat weet Jos Nijhuis als geen ander, als voormalig financieel accoutant.

Bekommer u eens een keer om de omwonenden en stop met die populistische gekwetter.


Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ik betaal graag voor dit stuk uitschot Nijhuis een enkeltje Barcelona.

Maar dan nooit meer terugkeren aub.

Geplaatst door Michiel uit Voorschoten

Ook de heer Nijhuis heeft kinderen en kleinkinderen. Onze ex account voelt zich nu ineens accountable voor het milieu? Schiphol heeft toch lang gelobbied om prijsvechters binnen te halen, hen het hof te maken en tariefsverlagingen door te voeren. En zo door te groeien naar 600.000 vluchten/jaar na 2020. En net zo veel CO2/jaar te stoken als twee kolencentrales doen. Want ook Dijssie in Den Haag wil zijn steeds grotere staatsaandeel elk jaar. En dat betekent groeien, groeien tot in de blauwe lucht.
Vandaag zien we het weer in onze regio. Laagscherende jankers, waarin de consument voor een paar tientjes naar de zon vliegt.

Geplaatst door gerard

"Schiphol is gastheer van de driedaagse conferentie Airports Going Green". Wat anders kan je als gastheer dan zeggen? Maar met de mond beleden hoor. Echt, geen Schipolbeleid! dan zouden er beleidsmatig jaarlijks 50.000 Schipholpassagiers AF moeten!