Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Topman Schiphol stopt volgend jaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 389 
|
 ad.nl 
Schipholl_kiss_and_goodbye_DSC_3280.JPG

Door Navin Bhagwat

Topman Jos Nijhuis van de Royal Schiphol Group legt zijn functie neer in het eerste kwartaal van 2018. Dat meldt de luchthaven in een persbericht.

Nijhuis wil ruimte maken voor een nieuw gezicht nu 'in het nieuwe regeerakkoord ruimte is gecreëerd voor verdere ontwikkeling van de luchthaven'. ,,Hoewel het mijn intentie was om de volle twee jaar van mijn laatste contractverlenging op verzoek van de RvC volledig uit te dienen, vind ik dat het om meerdere redenen goed is om juist begin volgend jaar het stokje over te dragen'', aldus Nijhuis.

Nijhuis lag afgelopen zomer onder vuur omdat de luchthaven onvoldoende voorbereid was op de recordbrekende topdrukte. Dat leidde tot een conflict met luchtvaartmaatschappij KLM over de lange wachttijden voor passagiers.

Vorig jaar werd de benoeming van Nijhuis tot president-directeur van de Schiphol Group nog verlengd tot januari 2019 op zijn eigen verzoek. Nijhuis, die naar de HEAO ging en de opleiding tot registeraccountant deed, stapte na 22 jaar bij PriceWaterHouseCoopers over naar Schiphol. De baan viel hem zwaar, bekende hij. ,,De politiek zit er dicht op. Op sommige dagen vind ik dat wel vervelend, ja.''

Twee jaar geleden ontstond ophef toen Nijhuis, die als luchthavendirecteur is gebonden aan de Balkenende-norm, 900.000 euro aan salaris en bonussen opstreek. ,,Ik vind dat geen exorbitante beloning'', zei hij daarover.

Nijhuis blijft de rest van het jaar beschikbaar voor de Schiphol Group. Inmiddels is door de raad van commissarissen een wervingsbureau ingeschakeld om een nieuwe president-directeur te rekruteren.

Bekijk bericht op "ad.nl"

Reacties op dit bericht