Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Tonnen beschikbaar voor vastzetten dakpannen rond Maastricht Aachen Airport

 |
 Geplaatst door: Redactie (Wim) 
 |
 Bekeken: 542 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 17-02-2022 
oren_dicht.png

MAASTRICHT-AIRPORT - Maastricht Aachen Airport, de gemeente Beek en de Provincie Limburg stellen 400.000 euro beschikbaar voor het vastzetten van dakpannen van 97 woningen ten noorden van de luchthaven. Dit gebeurt na een aantal voorvallen met dakbeschadiging door zogeheten wake vortex turbulentie van vliegtuigen.

Maastricht Aachen Airport liet onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de kans op het loslaten van dakpannen te verkleinen, zoals een steilere aanvliegwijze. Van alle onderzochte mogelijkheden blijkt volgens de luchthaven het vastzetten van dakpannen de meest effectieve maatregel.

Door het onderzoek is beter inzicht verkregen bij welke omstandigheden de schade aan daken kan optreden en bij welke drukgolven dit optreedt. Schades ontstaat voornamelijk als gevolg van landend vliegverkeer; er zijn voor zover bekend geen schades als gevolg van stijgend vliegverkeer. Het vliegtuigtype dat het meest betrokken lijkt te zijn bij voorvallen is de Boeing 777.

MAA zal met de betreffende bewoners contact opnemen over de uitvoering. Provincie Limburg, gemeente Beek en de luchthaven brengen ieder een derde van het benodigde bedrag in.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 17-02-2022"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door 12kwadraat uit Castricum

Gemeenschapsgeld voor Symptoom bestrijding. Ze kunnen beter wat aan de oorzaak doen. Veel goedkoper, gezonder, minder overlast en minder stikstof/CO2.