Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Toekomstchaos Schiphol: zo zit het

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1021 
|
 De Telegraaf 
DSC_3249.JPG

De video achter onderstaande link laat zien hoe ver de luchtvaartsector de nieuwsmedia weet te beïnvloeden...
Chaos en verwarring over de toekomst van Schiphol: alle betrokkenen willen wat anders, vertelt DFT-verslaggever Yteke de Jong.

Bekijk bericht op "De Telegraaf"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door anoniem

De belangen van de omwonenden stonden de afgelopen jaren in de discussie over Schiphol op de voorgrond,
Het is tijd dat de omwonenden een stapje terug doen ten bate van de economie.

De positie van de telegraaf is duidelijk en niet echt nieuw. De campagne voor Schiphol is weer begonnen.
Nieuws is het allang niet meer,niets dan eenzijdige progaganda. Over co2 uitstoot,vervuiling,de werkelijke bijdrage van het netwerk aan de economie die veel kleiner is als men doet voorkomen,de vele negatieve effecten op de economie,de slapeloze nachten en stress die veel mensen hebben,de afbraak van de kwaliteit van de leefomgeving,de extra gezondheids kosten als gevolg van de stress en vervuiling zal je nooit iets lezen in deze krant.

De kranten in Nederland die zijn grappig. Zo is er een krant van de elite voor het volk,en een krant van het volk voor de elite, en zo probeert men de publieke opinie over en weer te beinvloeden. Door alle ruis en onzin is een objectieve discussie over Schiphol verder weg dan ooit. Iedereen zit ingegraven in zijn putje,de voorstanders zelfs nog meer dan de tegenstanders.


Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

De Telegraaf concludeert dat de bewoners een stapje terug moeten zetten ter wille van de nationale economie. Een volstrekt onjuiste conclusie. Tunnelvisie op de economie. Het probleem is de snelle aanwas van pretvluchten. Die zijn totaal geen aanwinst voor de nationale economie. Sterker: de passagiers van steden- en vakantievluchten besteden hun geld buiten ons land en zorgen voor een negatieve bijdrage aan onze economie. De prijsvechters zouden een stap terug moeten ter wille van het netwerk van Schiphol. Dat netwerk is wel voor de nationale economie belangrijk. Althans, voor zover zakelijke passagiers van en naar Nederland en wellicht bezoekende toeristen er gebruik van maken. Bij elkaar 30% van alle passagiers. Die prijsvechters doen uit zichzelf geen stap terug. Vliegen via Schiphol is veel te goedkoop en moet aanzienlijk duurder worden. Dan zou dit probleem een stuk minder knellend kunnen worden.